— Nå går vi bare og smiler, sier leder i RulleJordal Rulleklubb, Joakim Wang. Han ser frem til at den nye skateparken på Jordal står ferdig i august/september.
— Nå går vi bare og smiler, sier leder i RulleJordal Rulleklubb, Joakim Wang. Han ser frem til at den nye skateparken på Jordal står ferdig i august/september.

Se, skatebowlene på Jordal er snart klare. — Nå går vi bare og smiler

— Vi gleder oss veldig, men først og fremst gleder vi oss på vegne av alle barn og unge som ikke har hatt noe sted å skate i sommer, sier Wang i RulleJordal Rulleklubb.

Publisert

Jordal skatepark er en av de eldste skateparkene i landet, og RulleJordal Rulleklubb har lenge kjempet for en oppgradering av den falleferdige banen. I 2020 gikk kommunen endelig med på å investere i en ny skatepark, som vil stå ferdig i løpet av høsten.

VårtOslo har tidligere fulgt denne saken, og nå er Rulleklubben glade for at de endelig ser lyset i enden av tunnelen.

Ifølge Oslo kommune vil skateparken på Jordal stå ferdig med skateelementer for varierende ferdighetsnivå og LED-belysning i slutten av august eller begynnelsen av september. Prosjektets kjerne har vært å oppgradere banen fra tre til betong, og nå ser det ut som banen endelig vil stå ferdig om ikke lenge.

Landets første skatepark av internasjonalt format

— Nå går vi bare og smiler, sier Joakim Wang, leder i RulleJordal Rulleklubb. — Vi får Norges første skatepark med internasjonal standard! Jeg har fått høre fra folk som bor i Stavanger som nå vil flytte til Oslo, sier han.

Den første rampen på Jordal ble bygget allerede i 1999, noe som gjør Jordal skatepark til et av de eldste nåværende skateparkene i landet. I årene som fulgte ble anlegget bygget ut, og i 2007 startet rulleklubben sitt arbeid med vedlikehold av banen, etter at den begynte å forfalle.

Betongpark nå! krevde Rulleklubben i fjor, før oppgraderingen var satt i stein.
Betongpark nå! krevde Rulleklubben i fjor, før oppgraderingen var satt i stein.

RulleJordal RulleKlubb la ned over 120.000 dugnadstimer i årene som fulgte. Likevel var skateramper av tre noe som aldri sluttet å gi problemer, med råte og farlige hull i treverket. Rulleklubben gikk til kommunen og la frem saken sin om oppgradering av skateparken.

7. desember 2020 skrev klubben på Facebook: — Det nytter å kjempe folkens ... det er satt av 20 mill til ny betongpark i 2021. Dette er så fett!

Freddy Edvardsson Birkeli i sitt rette element med hjul på beina.
Freddy Edvardsson Birkeli i sitt rette element med hjul på beina.

— Gleder oss

Wang forteller at det skal satses på både mesterskap og internasjonale konkurranser på den nye banen, men at det først og fremst er lokalbefolkningen som skal få glede av parken.

— Vi gleder oss veldig, men først og fremst gleder vi oss på vegne av alle barn og unge som ikke har hatt noe sted å skate i sommer, sier Wang.

Betong er best

— Jeg er utrolig fornøyd, og gleder meg veldig til den er ferdig, sier Freddy Edvardsson Birkeli. Han har drevet med rulleskøyter helt siden tidlig 90-tallet og er frivillig i Rulleklubben, som er for “Alle som liker å rulle uten motor”, som sykling, skating og rulleskøyter.

— Jeg kommer nok til å savne treverket litt, men betong holder seg mye lengre og det tørker fortere. Det gjør også at man kan begynne å bruke det tidligere på året, sier Birkeli.

— Dette føles bra, og jeg håper det kommer til å føles bra i kroppen også, fleiper han, og påpeker at det er mye vondere å ramle på betong enn på en bane av tre.

— Man må nok bruke litt ekstra beskyttelse fremover, sier han.

Powered by Labrador CMS