Illustrasjon: Anders Kvammen
Illustrasjon: Anders Kvammen

La Tryvannstårnet stå

Publisert
Vi trenger definitivt ikke et nytt kapitalistisk monument i stål og glass med restaurant på toppen.

Nå som FM-senderutstyret i Oslo skal slukkes, har ikke lenger Tryvannstårnet noen funksjon og observasjonsplattformen for publikum ble stengt i 2005 på grunn av nye brannforskrifter. FrP ønsker ikke bare å rive tårnet, men de vil også bygge et nytt.

En del av Oslos sjel
Jeg mener vi må ta vare på Tryvannstårnet som det er. Tårnet i modernistisk stil, konstruert av betong, er ikke bare meget vakkert. Det har også en ikonisk form og karakter, som for meg er en del av Oslos sjel, på linje med Rådhuset eller Ekeberg-restauranten.

Alle burde få oppleve Tryvannstårnet
Da jeg var liten, var vi ofte i toppen for å se på utsikten — det var en fantastisk opplevelse, nettopp fordi arkitekturen skapte en særegen følelse i seg selv. Jeg husker spesielt en sommer da jeg og mine foreldre hadde gått til Ullevålseter. Da vi kom ned igjen tok vi en tur oppom tårnet. Himmelen var helt klar på alle kanter, og jeg fikk et utrolig perspektiv over min egen by. Jeg fikk det som var igjen av kakao på termosen og husker at jeg ikke ville ta heisen ned igjen fordi det var så stas å være der oppe. Alle burde få sjansen til å oppleve dette.

Kjøp tårnet tilbake
Jeg synes Oslo kommune burde kjøpe tårnet tilbake, utbedre problemene og markedsføre Tryvannstårnet som et viktig landemerke i Oslo, med adgang for publikum. Det vi definitivt ikke trenger er et nytt kapitalistisk monument i stål og glass med restaurant på toppen. Vi har allerede et utmerket, vakkert og folkelig tårn som jeg håper vil stå i minst 55 år til.

Powered by Labrador CMS