Det ble bom på bom for Johnny Buduson og Skeid.

Ti minutters siesta ødela Skeids poengjakt mot Sogndal

Flott angrepsspill og solid forsvarsspill gjennom nesten hele kampen holdt bare nesten mot Sogndal. Skeid viste stor framgang fra de seneste kampene, men fortsetter å gi bort gratis mål til motstanderne.

Allerede etter fem minutter tar Skeid ledelsen mot Sogndal. Jacob Napoleon Romsaas var sist på ballen etter at David Hickson hadde forsert fram på høyresiden.

Skeid burde ha skåret fler mål i løpet av de første 45 minuttene. I andre omgang fikk Sogndal straffespark etter fem minutter.

Det ga utligning til 1-1. Skeid fortsatte å spille bra, men etter hvert forsvant kreativiteten.

Frustrerte spisser

Dommer Martin Berg la lista skyhøyt for holding og trøyetrekking. Dette frustrerte tydelig Skeids spisser Johnny Buduson og David Hickson. Laget gikk inn i en kollektiv dvaletilstand, pasningene gikk saktere, og bevegelsene stoppet opp.

Sogndal grep sjansen når Skeid sovnet og satte inn to lette mål, i det 74 og 78.minutt.

Skeidtrener Gard Holme strammet opp midtbanen, og sju minutter før full tid byttet han fire spillere, og satte innpå hva som må betegnes som andrerekka. Skeid kom plutselig tilbake i kampen.

Det var trangt og vanskelige forhold for Skeids spisser. Her er det Sogndals kaptein Andreas van der Spa som tar et godt tak i Buduson.

Skeid rullet opp det ene angrepet etter det andre. På overtid skåret Gabriel Andersen. Skeid fortsatte å øse på, men ballen kom ikke over målstreken flere ganger. Skeid gikk på sitt fjerde 2-3 tap denne sesongen.

Tok sjansen på en sluttspurt

— Vi bør lede mer etter første omgang, og vi spiller en god kamp. Vi viser topp angrepsfotball i store deler av kampen, men vi gir bort to lette mål, og det blir vår bane, sa treneren etter kampen.

Morten Renå Olsen måtte ned på rumpa for å filosofere etter kampslutt. Neste kamp er mot Raufoss, og den skal vinnes, sier han.

En av Skeids beste denne kampen var Morten Renå Olsen. Han mente at kampen var typisk for hele sesongen for Skeid. Bra spill, til tider, veldig bra spill, men en periode med er par glipp i forsvaret gjør at det blir nok et tap.

— Stemningen i laget er bra. Vi er fortsatt gode kamerater, sa han etter kampen og smilte tappert.

Hvor er capen din, Anders?

I den lave sola var det mange som undret seg om hvorfor Skeidkeeper Anders Gundersen sto uten cap.

— Jeg liker ikke å ha på cap. Jeg synes den bare er i veien. Det gikk jo bra i den omgangen vi hadde sola i øynene. Jeg kunne jo ha stått med cap i andre omgang og snudd skyggelua bak fram for ikke å bli solbrent i nakken, svarte keeperen. Gundersen sier som både Holme og Renå Olsen at Skeid gir bort for enkle mål, samtidig som laget ikke klarer å få uttelling på sjansene sine.

Uten cap mot sola, Skeids keeper Anders Gundersen, synes den capen er mest i veien.

— Vi klarer ikke å vinne om vi må skåre fire mål i hver kamp, sa keeperen.

Siden Skeids hjemmebane, Nordre Åsen, er stengt for å få nytt dekke, ble kampen spilt på Groruds hjemmebane, Grorud Arctic Match. Skeids niende eller tiende hjemmebane de siste årene. Hvilken annen klubb kan vise til lignende nomadetilværelse?

Kampfakta:

Skeid – Sogndal 2-3

5min. 1-0 Jacob Romsaas

50min. 1-1 Peter Godly Michael

74min 1-2 Anders Johannessen Nord

78min 1-3 Jonaran Ingi Jonsson

90min 2-3 Gabriel Andersen

Skeids lag: Gundersen- Berglie, Pettersen, Borgrsen – Melchior, Renå Olsen, Bojang, Rise – Buduson, Romsaas, Hickson. Innbyttere: Nordengen, Andersen, Lokaj, Ness, Tjøstheim.