Skeid manglet ikke sjanser mot Sandnes-Ulf. Her klinker Davis Hickson ballen over mål fra 16 meters hold.
Skeid manglet ikke sjanser mot Sandnes-Ulf. Her klinker Davis Hickson ballen over mål fra 16 meters hold.

Ran på Kristi Himmelfartsdag

Skeid leverte årsbeste i banespill, unggutten Jacob Napoleon Romsaas storspilte og barn fra Sinsen skole lagde skikkelig god fotballstemning sammen med Skeidoksene. På tabellen hjelper det lite når Sandnes-Ulf får pirket ballen i mål til 0-1 godt ute i overtidstiden.

Publisert

Det var en festlig og fartsfylt første omgang, hvor bare mål manglet til tross for store sjanser til hjemmelaget. Johnny Buduson, David Hickson og Bendik Rise brenner flere hundreprosentsjanser. I fotball, når ett lag presser på, men ikke klarer å få ballen i mål, kommer det etter hvert en snikende tanke om at motstanderen vil slå tilbake. Sandnes-Ulf så imidlertid lenge ikke ut til å ha evnen.

Etter et kvarter i andre omgang legger Skeids trener Gard Holme om formasjonen i forsvarsrekka. Anders Johansen blir tatt ut, og kaptein Fredrik Berglie og Thomas Borgersen får stopperjobben alene.

— Formasjonsendringen kom fordi Sandnes-Ulf la om sin formasjon. Det var heller ikke formasjonsendringen som gjorde at vi tapte. Årsaken til at vi tapte nok en jevn kamp, var at vi gav bort en unødvendig corner på overtid. Vi gir bort alt for mange unødvendige cornerne og dødballer, sa en nesten bister Holme etter kampen.

Barna fra Sinsen skole var kanskje aller best på Nordre Åsen. Mange av dem ble stående å synge Vi er Skeid og vi er stolte av det, etter kampslutt, selv om det endte med et surt tap.
Barna fra Sinsen skole var kanskje aller best på Nordre Åsen. Mange av dem ble stående å synge Vi er Skeid og vi er stolte av det, etter kampslutt, selv om det endte med et surt tap.

En mer filosofisk holdning hadde Skeids keeper Anders Gundersen rett etter kampslutt.

— Det er nesten uvirkelig å stå her nå, og ha tapt. Vi spiller bra, og vi har full kontroll i nesten alle situasjoner. Jeg ser corneren bli slått inn i klynga med spillere, og at ballen spretter ut utenfor min rekkevidde, sukker Gundersen.

Han har overtatt keeperplassen etter Lars Kvarekvål som ble skadet i kampen mot Mjøndalen.

— Lars og jeg bakker hverandre opp, og vi jobber hver dag for at Skeid skal vinne, sier Gundersen om kampen om keeperplassen.

Skeid stilte med en debutant, Florin Lokaj. Han kom fra Vålerengen før sesongen i fjor, og nå mente Holme at tiden var inne Lokaj å få spille på A-laget.

— Florin kommer inn i en vanskelig posisjon, men han klarer seg utmerket, var Holmes dom over debuten.

Skeids klart beste spiller var Jacob Napoleon Romsaas. Den nyblivne 18-åringen kjempet hele kampen. Gang etter gang vant han ballen i rene dueller mot noen av de tøffeste duellspillerne i 1. divisjon.

Jacob Napoleon Romsaas var igjen Skeids beste spiller.
Jacob Napoleon Romsaas var igjen Skeids beste spiller.

— Jeg er godt trent, jeg har hatt en god oppkjøring til sesongen, og jeg må jo bare gå for å vinne ballen hver gang, sier Romsaas og slår seg forsiktig på brystet. Denne gangen holdt det bare nesten, igjen.

Bestemannsprisen til beste skeidspiller, en oksestek fra Strøm-Larsen, gikk til Jacob Romsaas. Minst like gode var heiagjengen fra Sinsen skole.

— Hickson, Hickson, kan vi få drakta di, ropte noen av barna etter kampen.

— Nei, den trenger jeg til mandag. Da skal KFUM få gjennomgå, svarte Skeids populære kantspiller.

Allerede mandag er neste kamp, mot KFUM på Ekeberg.

1.divisjon, Nordre Åsen Skeid – Sandnes-Ulf 0-1 (0-0) Dommer :Emilie Rodahl Torkelsen (Bækkelaget) 826 betalende tilskuere.

Skeids lag: Anders Gundersen- Fredrik Berglie (K), Anders J. Johansen, Tomas Borgersen- Marcus Melchior, Morten Renå Olsen, Sulayman Bojang, Bendik Rise, David Hickson- Jacob Romsaas, Johnny Buduson. Benyttede innbyttere: Florin Lokaj, Stian Pettersen, Erik Nordengen, Gabriel Andersen, Ulrch Østigard Næss.

Powered by Labrador CMS