Vålerenga-spillerne feirer seieren etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Stabæk på Intility arena.

Vålerenga herjet med Stabæk – to mål fra innbytter Christensen

Vålerenga spilte tidvis festfotball hjemme mot Stabæk søndag. Tobias Christensen slapp til etter pause og glitret i 3-1-seieren.

Innhoppet var av det smått spektakulære slaget. Tobias Christensen entret banen foran 2.-omgangen, fikk kjapt et gult kort og sto med to mål etter bare 14 minutter.

Med det sørget han for at Vålerenga hadde full kontroll mot Stabæk. Seieren var Vålerengas første på nesten to måneder.

Sist gang Oslo-laget vant var mot Sarpsborg 1. juli, og siden hadde blåtrøyene spilt fire uavgjorte kamper og gått på ett tap i serien.

Vil henge med

VIF står med 26 poeng og er nummer sju på tabellen. Opp til serieleder Bodø/Glimt er det åtte poeng, mens det skiller fem poeng til treer Lillestrøm på den siste medaljeplassen.

– Det var på tide med tre poeng. Også smakte det ekstra godt å vinne foran hjemmefansen i dag, sa Henrik Bjørdal til Discovery og fortsatte:

– Det var ekstremt viktig å vinne i dag, nå vil vi henge med der oppe. Det kommer tøffe kamper mot Molde og Bodø/Glimt, men vi tar kamp for kamp. Det kan bli en gøy høst.

Tobias Christensen herjet for Vålerenga søndag.

Lekkert

Før Christensen begynte å herje, hadde Amor Layouni satt inn 1-0 etter kvarteret spilt. Henrik Bjørdal fant svensk-tunisieren, som bredsidet ballen i mål.

Det var smått utrolig at det ikke sto 2-0 etter 50 minutter. Layouni spilte til Osame Sahraoui på seks meter, men kantspilleren skjøt via stolpen og utenfor.

Så var det duket for Christensen-show. Bare minutter senere rundspilte Vålerenga gjestene og gikk opp til 2-0. Innbytteren spilte en lekker vegg med Bjørdal og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne.

3-0 var et faktum etter 59 minutter. Christensen fikk ballen på bakerste stolpe, driblet av Yaw Amankwah og styrte ballen lekkert i nettmaskene.

To minutter på overtid reduserte Mathis Bolly med et flott hodestøt.