Vålerenga-spillerne fortviler etter å ha gitt bort alle poengene til Sandviken helt på slutten av lørdagens kamp hjemme på Intility arena.

Håpet om å bli seriemester glapp for Vålerenga etter tafatt forestilling hjemme mot Sandviken

Etter å ha skapt én sjanse i løpet av to ganger 45 minutter hjemme mot Sandviken, kan Vålerenga glemme kampen om årets seriemesterskap. — Vi fortjente mer fra denne kampen, mener kaptein Stine Ballisager Pedersen.

Lørdagens hjemmekamp mot tabelltopp Sandviken, var kampen Vålerenga måtte vinne for å kunne ta hjem seriegullet denne sesongen. Også mulighetene for andreplass, og dermed kvalifiseringsspill for Mesterligaen neste sesong, var avhengig av en seier i ettermiddagens kamp hjemme på Valle.

Etter en fryktelig tafatt forestilling med kun én sjanse til hjemmelaget i løpet av 90 minutter, måtte hjemmelaget se seg slått 1-0. Dermed er det trolig bare i cupen Vålerenga kan forsvare fjorårets suksess.

— Føler vi fortjente mer

Tapet til tross var stemningen i Vålerenga-troppen ikke så nedtrykt etter kampen som en kanskje kunne forvente.

— Resultatet var skuffende. Jeg føler egentlig at vi fortjener å få mer ut av denne kampen, sier kaptein Stine Ballisager Pedersen til VårtOslo etter kampslutt.

Heller ikke hovedtrener Jack Majgaard Jensen var en altfor slagen mann, tapet til tross.

— Sandviken og vi er to lag som egentlig står veldig godt til hverandre. Derfor er det egentlig bare detaljer som avgjør hvem som vinner disse kampene. I dag tok vi dessverre ikke vare på de få sjansene vi fikk til å avgjøre, sier dansken.

Tenker ikke på at gullet røk

Etter ettermiddagens tap, kan drømmen om seriegull denne sesongen være over. Avstanden opp til den suverene seriemesteren Sandvken er for stor. Hovedtrener Majgaard Jensen ser likevel positivt på sesongen så langt.

— Vi tenker egentlig ikke så mye på medaljer. Det viktigste for oss er at vi utvikler oss som lag, og det føler jeg vi har gjort også denne sesongen, sier han.

Elise Thorsnes misbrukte Vålerengas største sjanse i lørdagens kamp. Skuddet ble ikke godt nok.-

Hovedtreneren viser at laget hans hittil i sesongen har tatt like mange poeng mot de store klubbene i år som i fjor.

— For meg er det godt å se at vi ikke har blitt et dårligere lag. Det som har endret seg er at noen av de lagene som endte bak oss i fjor, har tatt store steg denne sesongen, mener Jack Majgaard Jensen.

Omgang uten én stor sjanse

Før ettermiddagens kamp, var det klart at det var hjemmelaget som var mest avhengig av å gå seirende av bataljen på Intility arena. Mens Sandviken troner alene på tabelltopp, var det viktig for Vålerenga-laget å vinne, for ikke å sakke helt akterut i jakten på årets andreplass og Mesterliga-kvalifisering neste sesong.

Høyreback Janni Thomsen var sentral i det lille Vålerenga skapte lørdag ettermiddag. Her utfordrer hun Sandvikens Lisa Naalsund.

For østkantlagets del startet dermed kampen skuffende. Etter ti minutter hadde ingen av lagene skapt noe som helst, og gjestene fra Bergen virket faktisk hakket skarpere og mer forberedt enn hjemmelaget. Det tok likevel hele ti minutter før det skulle bli en farlighet å snakke om. Da var Vålerenga-keeper Jalen Tompkins litt uheldig med et utspill og en Sandvikens Maria Brochmann skyter like utenfor fra distanse.

Resten av omgangen ble ingen stor affære, og var så og si blottet for både finspill og store sjanser. En god redning fra Vålerenga-keeper Tompkins, var det eneste å skrive hjem om de siste 35 minuttene. Dermed ebbet den første omgangen ut uten scoring til noen av lagene.

Sen Sandviken-scoring punkterte alt håp

Andre omgang startet der første startet, med lite inspirerende spill fra begge lag. Etter knapt ti minutter skal Sandviken få en stor sjanse da Vålerenga-forsvaret sover på et langt oppspill, men fra litt skrå vinkel klarer ikke Vilde Hasund å få ballen forbi keeper Tompkins. Akkurat den situasjonen var på mange måter et gyllent eksempel på hvor lite gira Vålerenga-spillerne faktisk var på å vinne en kamp de egentlig måtte vinne.

Sandvikens Lisa Naalsund sørger for at bergenslaget tar alle tre poengene med hjem over fjellet lørdag ettermiddag.

Etter skremmeskuddet våknet spillerne i kongeblått og tok over initiativet i kampen. Likevel blir det dårlig med farlige sjanser, og Sandviken-forsvaret viser hvorfor laget bare har sluppet inn fem mål hittil i sesongen. Nærmest scoring kom Elise Thornes, men skuddet hennes etter 65 minutter, som var østkantlagets eneste virkelige sjanse i kampen, endte nærmest opp som en pasning tilbake til Sandviken-keeper Aurora Mikalsen.

I andreomgangen skulle gjestene fra Vestlandet til slutt ta ledelsen 1-0 etter at innbytter Cecilie Kvamme spilte igjennom Lisa Naalsund, som sikkert satte ballen i mål fra kort hold.

Dermed har Sandviken stø kurs mot sitt første seriegull noen gang, mens Vålerenga må konsentrere seg om å redde stumpene av årets sesong.

Vålerenga - Sandviken = 0-1 (0-0)