Det var en stolt Hadia Mirza som tok imot beviset på vegne av Ammerudklubben.
Det var en stolt Hadia Mirza som tok imot beviset på vegne av Ammerudklubben.

Fritidsklubben på Ammerud er kåret til landets beste. — Jeg er veldig stolt av den, sier Hadia (15)

Prisen, tildelt av organisasjonen Ungdom og fritid, gikk til Ammerudklubben på bakgrunn av dens mangfoldige tilbud til barn og unge. Ordfører Marianne Borgen overrakte dem beviset tirsdag.

Publisert

Tirsdag mottok Ammerudklubben beviset på at de hadde gått til topps i kåringen av landets beste fritidsklubb, etter å ha blitt annonsert som vinner i starten av november.

— Det var stas bare å være blant finalistene, og vi ble utrolig stolte over å nå helt opp. Spesielt det at bredden i tilbudet vårt ble fremhevet, er noe vi setter pris på. Det er veldig viktig for oss å nå ut til mangfoldet i ungdomsmiljøet, å skape et samfunnshus hvor alle føler seg velkomne og kan få nye venner på tvers av bakgrunn og interesser, sier Tonje Brustuen. Hun er fagutvikler ved aktivitets- og kulturenheten i bydel Grorud.

Attraktivt og nødvendig

Det er Ungdom og fritid som står bak utdelingen av prisen, som har en verdi på 10.000 kroner.

Organisasjonen jobber aktivt for å påvirke politikere til å tilrettelegge for barn og unges rett til å ha et lavterskel fritidstilbud i sitt nærområde, og den representerer 650 fritidsklubber og ungdomshus, 2.500 ungdomsarbeidere og over 100.000 barn og unge over hele landet.

Årlig offentliggjøres vinneren av prisen på deres landskonferanse. Ammerudklubben var blitt nominert av ungdomsrådet i bydelen, og i juryens begrunnelse heter det at fritidsklubben spesielt skilte seg ut med hensyn til et omfattende tilbud. Det ble beskrevet både som attraktivt og nødvendig.

Ordfører Marianne Borgen (SV) overrakte et bilde til Hadia Mirza i anledning at Ammerudklubben er kåret til landets beste fritidsklubb.
Ordfører Marianne Borgen (SV) overrakte et bilde til Hadia Mirza i anledning at Ammerudklubben er kåret til landets beste fritidsklubb.

Videre understreket juryen, bestående av arbeidsutvalget i organisasjonens sentralstyre, etableringen av en naturpark med tilhørende dyrkeprosjekter, oppstarten av en medielab og utlånssentral, i tillegg til at det har blitt åpnet et treningssenter på klubben.

Totalsummen er et rikelig tilbud av aktiviteter som er med på å utjevne forskjeller og skape en arena hvor alle barn og unge kan delta, uavhengig av økonomiske forutsetninger.

Mangfoldige tilbud

Hadia Mirza (15), som går siste året på Groruddalen ungdomsskole, forteller at hun besøker klubben så å si hver uke. Hun trekker frem det sosiale og de varierte jobbmulighetene som det som i størst grad appellerer til henne.

— På Ammerudklubben kan jeg være sammen med vennene mine. De tilbudene som jeg bruker mest, er jobbtilbudene som jeg får i bydelen gjennom klubben. Det er mange forskjellige tilbud, og man kan for eksempel jobbe på klubben, i butikk eller hage.

Mirza sier at hun er veldig stolt av klubben.

— Jeg synes det er kult at klubben som jeg har vært på i flere år har fått prisen. Det er gøy å se tilbake på alt det bra som vi har opplevd sammen.

Powered by Labrador CMS