Oppstartsmøtet av Bydelsmødre i bydel Gamle Oslo.

Gamle Oslo skal utdanne det de kaller bydelsmødre og vil at de skal bryte myter og tabuer

Nylig startet grunnutdanning for bydelsmødre i bydel Gamle Oslo. 26 kvinner fra 15 forskjellige land som snakker 18 ulike språk skal kurses. Kunnskap om helse, familie og samfunn står på timeplanen.

Publisert

Etter en runde med rekruttering og intervjuer har 26 kvinner blitt valgt ut til å delta på bydel Gamle Oslos første grunnutdanning av Bydelsmødre.

Gjennom 17 kurskvelder skal kvinnene tilegne seg kunnskap om sentrale temaer som helse, familie og samfunn. De får besøk av forelesere fra ulike tjenester i bydelen. Etter endt grunnutdanning gå de oppsøke sine lokalmiljøer og nettverk og spre informasjon.

— Vi vet fra intervjuene at mange av dere allerede er bydelsmødre, dere hjelper andre og gjør mye for bydelen. Gjennom denne grunnutdannelsen får dere diplom og anerkjennelse for arbeidet dere gjør, sier Amira Zantouti, initiativtaker til Bydelsmødre i bydel Gamle Oslo.

Zantouti har et stort nettverk i bydelen og ble nylig kåret i "Årets ildsjel" i bydelen av Vårt Oslo.

Nasreen Begum (t.v.) er initiativtaker til Bydelsmødre. Her med bydelsmor Raisa Rehman.

Slår hull på vandrehistorier

En viktig del av utdanningen handler om å bryte ned vandrehistorier og vrangforestillinger om barnevernet, helsetjenestene og skoletilbudet i innvandrermiljøene. Slik blir ulike beslutninger basert på informasjon, ikke frykt.

— Dere skal bli en bro mellom kvinner, familien og bydelstjenestene. Dere skal bryte myter og tabuer. Dere skal få kunnskap og være ambassadører som hjelper andre kvinner, sier Raisa Rehman, som er den andre initiativtakeren til Bydelsmødre i bydel Gamle Oslo.

Hun har tidligere vært bydelsmor i bydel Grorud og er godt kjent med opplegget.

Om ikke lenge vil en gruppe frivillige bydelsmødre stå klare som kvalifiserte brobyggere i Bydel Gamle Oslo. De skal være en bro mellom kvinner, familien og bydelstjenester.

Hva er Bydelsmødre?

  • Bydelsmødre er en ideell organisasjon basert på frivillig arbeidet
  • Organisasjonen ble grunnlagt i 2016 av Nasreen Begum
  • Hovedmålsetningen til Bydelsmødre er å bidra til bedre levekår for kvinner og familier, ved å bygge bro mellom kvinnene og lokalsamfunnet
  • Gjennom snitt frivillig arbeid har bydelsmødre hatt stor suksess med å støtte og styrke isolerte og hjemmeværende kvinner med minoritetsbakgrunn.
Powered by Labrador CMS