Oslo 20230824. Én person er lettere skadd og én person er alvorlig skadd etter en voldshendelse med kniv i en bygning tilhørende UiO på Majorstuen.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politi og ambulanse på plass etter fjorårets knivstikking ved Farmasøytisk institutt ved UiO. En kvinne (64) ble alvorlig skadd.

Rettssak etter knivstikking ved UiO: Tiltalt 24-åring nekter straffeskyld for drapsforsøk

For ett år siden angrep en 24 år gammel student to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) med kniv. I dag startet rettssaken mot 24-åringen, som er tiltalt for drapsforsøk i lokalene til Farmasøytisk institutt.

Publisert

Mannen er tiltalt for å ha skåret en kvinne i halsen og stukket henne i magen og overkroppen. Studenten er også tiltalt for å ha knivstukket en annen kvinne i hånden og underarmen. 

Den ene fornærmede, en 64 år gammel kvinne, ble alvorlig skadet. Den andre ansatte ble lettere skadet.

Strøk på eksamen

Samme dag som knivstikkingen skjedde, hadde studenten fått beskjed om at han hadde strøket på en konteeksamen, skriver NRK

Under et møte med de to ansatte fikk 24-åringen vite hvorfor han hadde strøket, og det var under dette møtet knivstikkingen fant sted.

I Oslo tingrett erkjente tiltalte seg ikke skyldig på tiltalepunktene, skriver Khrono.

Forklarer seg tirsdag

Når det gjelder tiltalen om drapsforsøk på den ene ansatte, la studentens forsvarer, Peter Sekulic, til at han erkjenner straffskyld for grov kroppsskade, men ikke drapsforsøk.

– Det retten må vurdere, er hans forsett. Var det bare for å skade, eller var det drapsforsøk, som er mer alvorlig, sa aktor Alvar Randa under rettssaken.

Tiltalte skal forklare seg tirsdag.

Powered by Labrador CMS