Det ble lagt ut lenser i Alnaelva for å begrense dieselutslippet. Foto: Oslo brann- og redningsetat
Det ble lagt ut lenser i Alnaelva for å begrense dieselutslippet. Foto: Oslo brann- og redningsetat

– Utslippet i Alnaelva var mindre enn antatt

Det er sterkt beklagelig med dieselutslippet fra Bring-tomten 1. november, men utslippet var ikke på 5000 liter.

Publisert

De første meldingene sa at 5000 liter diesel var rent ut i Alnaelva, men utslippet til elven var mindre enn det som ble meldt i mediene rett etter utslippet.

Tall fra Bring og Circle K viser at det er i underkant av 7000 liter diesel som havnet utenfor tanken, hvorav mesteparten er sugd opp før det nådde elven. Det som har nådd elven er i stor grad fanget opp av lensene og oppsuging bak lenser.

Det etablerte oppsamlingssystemet ved tankanlegget fungerte i all hovedsak etter hensikten. De iverksatte tiltakene av Oslo Brannvesen, Kystvakten, Circle K og Bring fikk god effekt for å begrense utslippet.

Under 2000 liter i elva

Beregninger fra Bring og Circle K viser at i underkant av 2000 liter av utslippet hittil ikke er samlet opp av akuttiltakene. Erfaringsmessig antas det at et noe mindre volum enn dette nådde Alnaelva.

Det er sterkt beklagelig at slike hendelser skjer, og det er lagt ned stor innsats fra mange involverte for å begrense skadeomfanget. Vi vil avvente politiets etterforskning med tanke på årsakssammenheng og se om ytterligere tiltak bør gjennomføres.

Powered by Labrador CMS