Hans Jørgen Lysglimt Johansen leder partiet Alliansen. Han sier han tidligere har forsøkt å fusjonere Alliansen med Kystpartiet.
Hans Jørgen Lysglimt Johansen leder partiet Alliansen. Han sier han tidligere har forsøkt å fusjonere Alliansen med Kystpartiet.

Høyreekstremt parti førte opp alle kandidatene til Kystpartiet Oslo på sin egen valgliste til kommunestyrevalget

I valglistene for kommunestyrevalget så fylkesleder for Kystpartiet Oslo plutselig at hele hans parti var ført opp på valglisten til høyreekstreme Alliansen. — De kan være med på valget som en samlet gruppe gjennom Alliansen, sier Alliansens partileder.

Publisert

Da Kystpartiets fylkesleder i Oslo, Erik Strand, så gjennom de andre partienes valglister til årets kommunestyrevalg, så han at navnet på alle i sitt eget parti også sto på valglisten til det høyreekstreme partiet Alliansen, i nøyaktig samme rekkefølge.

— Jeg synes det er en merkelig og provokativ ting å gjøre, men jeg er ikke overrasket. Jeg kjenner jo litt til Alliansen og vet hva de kan finne på, forteller Strand.

— Bryter med enhver politisk folkeskikk

Dette er nemlig ikke første gangen Alliansen fører opp personer på sine lokalvalglister. Tidligere har partiet ført opp både Frp-topper og influencere, uten å informere om dette.

Kystpartiets fylkesleder i Oslo, Erik Strand, sier han ikke har vært i kontakt med Alliansen angående saken.
Kystpartiets fylkesleder i Oslo, Erik Strand, sier han ikke har vært i kontakt med Alliansen angående saken.

— Jeg lurte på om det ville få praktiske problemer for oss i Kystpartiet. Hvis man er ført opp på to lister får man beskjed om at man bare kan bli stående på en liste. Men hvis jeg kontaktes angående dette vet jeg jo hva jeg skal svare, sier Strand videre.

— Jeg har hørt at de har gjort det samme med andre, men jeg har ikke tenkt til å gjøre noe med det. Så vidt jeg vet har de ikke gjort noe ulovlig, men dette er jo en opptreden som bryter med enhver politisk folkeskikk.

Alliansen vil ifølge dets egne nettsider føre en politikk der de setter landets interesser først, og partiet er kritisert for å fremme høyreekstreme interesser. Det er Hans Jørgen Lysglimt Johansen som er partiets leder.

Lysglimt: — Forsøkte å fusjonere partiene

Hans Jørgen Lysglimt Johansen forteller at målet hele tiden var å hjelpe Kystpartiet.

— Vi tror ikke Kystpartiet vil klare å stille liste. Derfor satt vi dem opp slik at de kan være med på valget som en samlet gruppe gjennom Alliansen. Det er slik Alliansen fungerer.

Tidligere har også Lysglimt Johansen søkt om roller i Kystpartiet, forklarer Strand. I 2019 søkte Lysglimt om roller for tre fylkeslag i Kystpartiet som stilte til valg ved fylkestingsvalget i 2019, samt for partiets ungdomsorganisasjon.

— Jeg kjenner jo Steinar Bastesen, som dannet partiet. Jeg forsøkte å fusjonere Alliansen og Kystpartiet, med ungdomsorganisasjonene først, svarer Lysglimt.

Lysglimt forteller at han ikke har vært i kontakt med Strand om saken.

— Det er vi som ønsker det. Jeg har snakket løst om det med Bastesen opp gjennom årene.

Powered by Labrador CMS