Med store omveltninger i samfunnet følger også endringer i alkoholvanene. Oslofolk endret drikkevaner mer enn landet for øvrig.
Med store omveltninger i samfunnet følger også endringer i alkoholvanene. Oslofolk endret drikkevaner mer enn landet for øvrig.

Oslofolk endret alkoholvanene mest de første månedene av pandemien

Da Norge «stengte ned» i de første månedene av Covid-19-pandemien, var det mange som endret alkoholvanene sine, ifølge en fersk studie fra Folkehelseinstituttet.

Publisert

Nesten en av tre (29,9 prosent) rapporterte at de drakk mindre, mens nesten en av seks (13,3 prosent) rapporterte at de drakk mer. Kvinner, yngre og oslofolk har oftere endret alkoholkonsumet sitt.

­– De som hadde et lavt konsum før pandemien, var mer tilbøyelige til å drikke mindre, mens de som hadde et høyt konsum før pandemien, var de som oftest rapporterte at de drakk mer under pandemien, sier Jørgen Bramness, forsker ved Folkehelseinstituttet.

Mindre samvær med venner

De vanligste årsakene til å drikke mindre var mindre samvær med venner og sjeldnere besøk på restaurant, bar eller kafe. Viktige grunner som ble oppgitt til å drikke mer var behov for å unne seg selv noe godt og færre praktiske konsekvenser av å drikke mer.

Studien bygger på en spørreundersøkelse i et nasjonalt utvalg på 1200 voksne personer. Artikkelen Alcohol Use during the COVID-19 Pandemic: Self-Reported Changes and Motives for Change er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet European Addiction Research.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS