Kun spesielle områder på gravplassene vannes på grunn av vannmangelen i byen. Blant annet æreslunden på Vår Frelsers gravlund.
Kun spesielle områder på gravplassene vannes på grunn av vannmangelen i byen. Blant annet æreslunden på Vår Frelsers gravlund.

Gravferdsetaten reduserer vanningen på gravplassene til et minimum

For tiden vannes kun krigsgraver, æreslunden på Vår Frelsers gravlund og fellesbed der sommerblomster allerede er plantet.

Publisert

På grunn av vannmangelen i Oslo, vil gravferdsetaten kun vanne nyplantede sommerblomster. Nye trær vannes med vanningspose.

– Gravferdsetaten har fått lov av vann- og avløpsetaten til å bruke automatisert vanningsanlegg på nattestid for at nyplantede sommerblomster på gravene ikke skal visne. Vi gjør selvfølgelig det vi kan for å holde vannforbruket lavest mulig forteller Erik Foss, avdelingssjef for avdeling gravplasser.

Vannspeil fylles ikke

De aller fleste av byens 20 gravplasser har automatisk vanningsanlegg og vanningen vil skje på nattestid for at vannet ikke skal fordampe så raskt. På de gravplassene som ikke har automatisk vanningsanlegg, vannes sommerblomster med stellavtale manuelt på dagtid.

– Vanninstallasjoner, som vannrennen og vannspeilet på Alfaset gravlund, vil selvsagt ikke fylles i år, sier Foss.

Powered by Labrador CMS