Usman Ali, Hildur Mork og Henriette Berg-Thomassen i borettslaget Ola Narr savner en dialog med bymiljøetaten om lyssetting av gangveien.

Usman, Hildur og Henriette vil ha lys på gangveien, men ikke ødelegge akebakken på Ola Narr

Borettslaget Ola Narr ønsker seg lys på gangveien mot Tøyenbadet og Tøyen stasjon. Det har bymiljøetaten for tiden ingen planer om. — Jeg er sjokkert av måten vi blir ignorert på.

Publisert

Da lyktestolpene ble plassert tvers over akebakken i Tøyenparken blinket varsellysene også hos Ola Narr borettslag, på den andre siden av Tøyenbadet. Rett utenfor stuevinduene i borettslaget har bymiljøetaten senest i fjor lagt ut snø for aking og skilek. Frykten var at også denne akebakken kunne blir ødelagt av lyktestolper.

Onsdag bestemte byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG) at hensynet til barns frie lek tilsier at lyktestolpene i Tøyenparken ikke burde vært satt opp, og at lyktestolpene nå fjernes.

— Jeg er sjokkert

— Gangveien utenfor Ola Narr borettslag har vært bekmørk lenge, og vi har lenge ønsket lys på strekningen. Vi vil ha lys, men ikke på bekostning av akebakken og hoppbakken. Det går an å ha to tanker i hodet på en gang og unngå å ødelegge for brukerne av parken, sier Hildur Mork, styremedlem i Ola Narr borettslag.

Det er november, klokka er 16.30. Det er mørkt som i en sekk. En syklist med lys er på vei fra Tøyenbadet til borettslaget Oslo Narr. Her ønsker borettslaget lys langs gangveien, men samtidig ikke ødelegge for aking og skilek.

— Da vi fremmet ønsket om lys, påsto bymiljøetaten at veien er privat, noe plan- og bygningsetaten avkreftet. De sendte saken tilbake til bymiljøetaten. Siden har vi ikke hørt noe fra bymiljøetaten, til tross for flere henvendelser. Jeg er sjokkert av å bli ignorert på den måten, sier Mork.

Ingen dialog med beboerne

Styreleder i borettslaget Aleksander Løkke-Sørensen er enig. Han mener at en dialog mellom etaten og beboerne enkelt kunne løst fadesen med lyktestolpene i Tøyenparken, før de ble satt opp. Med dialog kan også lyssetting av gangveien på Ola Narr løses, mener han.

Mork og borettslaget har purret på et svar fra bymiljøetaten, uten respons. Nå er det høst og bekmørkt i parken allerede klokka 16.30. Den nye problemstillingen med plassering av stolper i den andre enden av parken bekymrer borettslaget. Unnarennet på den gamle hoppbakken er svært aktivt brukt som akebakke.

Ingen planer om belysning

— Vi vil jo ikke ha stolper som hindrer aking, det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig. Det vil si trygghet for både gående og akende, sier Mork.

På henvendelse fra VårtOslo, skriver presseansvarlig Monica T. Olsen at: «Det foreligger per nå ingen planer om belysning på denne gangveien på Ola Narr.»

Gul = gangvei med lys. Rød er gangvei uten lys. Blå er akebakke og skilekområdet på Ola Narr.

Mangler lokalkunnskap

Som et alternativ for å komme seg fra borettslaget og til Tøyen stasjon eller Tøyenbadet, har bymiljøetaten foreslått en alternativ gangvei over hundejordet på Ola Narr.

Gangveien over hundejordet er opplyst, men for å komme dit må fotgjengere enten klatre opp lia hvor hoppbakken ligger, eller gå om Carl Bernes plass. Mork og Løkke-Sørensen tar dette med et smil, men forstår at lokalkunnskapen om Ola Narr og Tøyenparken ikke har vært stor.

— Jeg har en hund, og den skal jo luftes. For å komme ut i parken må vi over det mørklagte området, forteller styrelederen. Der er det lett å snuble eller tråkke feil i høstmørket.

Powered by Labrador CMS