Fotograf Albert Wiking poserer foran utstillingen.
Fotograf Albert Wiking poserer foran utstillingen.

We Have a Dream! Fått med deg den store fotoutstillingen på Bryggetorget på Aker Brygge?

Mer enn hundre aktivister, fredsprisvinnere, artister, skribenter og politikere har latt seg portrettere. Fellesnevneren er at de har stått opp mot urett og vist at man gjennom engasjement kan bidra til å skape endring.

Publisert

Den omreisende utstillingen «We Have a Dream», sentrert rundt temaene mot, medmenneskelighet og menneskerettigheter, vil være å se på Bryggetorget ved Aker brygge frem til oktober.

Det er den svenske fotografen Albert Wiking som har tatt bildene, også utgitt i bokform under det samme navnet. De avbildede har samtidig blitt intervjuet av Oscar Edlund.

– Utstillingen er sterk og full av inspirerende historier som minner oss alle på hvor viktig det er å være modig og handlekraftig når det er noe man tror på. We Have a Dream handler om så mye mer enn fine bilder, sier Mim Stang, markeds- og kommunikasjonsansvarlig ved Aker brygge.

Positive eksempler

Etter å ha turnert rundt i Sverige siden 2014, blir Oslo første stoppested utenlands for utstillingen.

Utstillingen vil være på Bryggetorget ved Aker brygge frem til oktober.
Utstillingen vil være på Bryggetorget ved Aker brygge frem til oktober.

Arbeidet er gjennomført uten støtte fra organisasjoner og upåvirket av politiske ideologier, og motivasjonen er å vise frem mennesker som har stått opp mot urett som eksempler til etterfølgelse, heter det på utstillingens nettside.

Mer enn hundre aktivister, fredsprisvinnere, artister, skribenter og politikere har latt seg portrettere, blant annet Dalai Lama, Pussy Riot, Marina Abramovic, Quincy Jones og Gunhild Stordalen.

Artisten Zara Larsson, i midten av bildet, er blant dem som er utstilt.
Artisten Zara Larsson, i midten av bildet, er blant dem som er utstilt.

Stordalen uttaler at hun er stolt av å være del av noe som representerer handlingskraft og mot.

– Å kunne stå opp for sine egne og andres rettigheter. Å kunne vise at det å engasjere seg faktisk er med å gjøre en forskjell. Det å tro på samarbeid på tvers av landegrenser. Vi har bare én planet og den må vi ta vare på. Bærekraft er en hjertesak for meg, og vi har alle et felles ansvar for å gjøre det vi kan. Vi må sammen bidra for å skape et bærekraftig samfunn, både for oss og kommende generasjoner.

Powered by Labrador CMS