– Mange slipper en regning på 22 000 kroner for hvert barn de har i AKS, en stor «skattelette» for vanlige oslofamilier. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
– Mange slipper en regning på 22 000 kroner for hvert barn de har i AKS, en stor «skattelette» for vanlige oslofamilier. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Vi vil ha gratis aktivitetsskole til alle barn

Gratis aktivitetsskole fantes ikke i Oslo. Nå deltar 16 000 gratis – en kjempeseier! 9. september går SV til valg på å fullføre det som er blitt en stor barnereform for Oslo.

Publisert

Denne uka har titusenvis av barn startet i aktivitetsskolen (AKS) i Oslo. De vil få nye venner, nye erfaringer, få leke, lære og utvikle seg.

Skoler som tidligere opplevde at nesten ingen deltok, møter nå en ny virkelighet. Deltakelsen har skutt i været i takt med innføringen av gratis aktivitetsskole. Vi i SV jubler!

Aktivitetsskolen er utrolig viktig for barns lek, læring og vennskap. I disse dager vil alle førsteklassinger i hele byen for første gang ha rett til gratis aktivitetsskole. Fra før har SV fått gjennomslag for at alle 1.-4. klassinger i åtte av Oslos bydeler får gratis AKS.

Til sammen utgjør dette over halvparten av barna i målgruppa. SVs mål er at absolutt alle 1.-4. klassinger skal få gratis AKS. Gratis AKS med høy kvalitet er en hovedsak for oss og vi gir oss ikke før målet er nådd!

En kjempeseier

Historien har vist at vi kan klare det: Før SV fikk gjennomslag, fantes det ikke et gratistilbud i vår kommune. Nå har 16 000 barn gratis aktivitetsskole – en kjempeseier!

9. september går SV til valg på å fullføre det som er blitt en stor barnereform for Oslo. Vi mener at AKS er for viktig til at foreldrenes lommebok eller familiens postnummer skal avgjøre hvem som får være med på leken og læringa.

Rett før sommeren ble det klart at Høyre, Venstre, Frp og Krf går til valg på å fjerne gratis AKS som en ordning for alle, uavhengig av inntekt. De vil heller kutte i eiendomsskatten og på nytt øke forskjellene mellom innbyggerne i Oslo.

Tusenvis av barn som får gratis AKS i dag vil miste tilbudet. Resten må gjennom en byråkratisk søknadsprosess for å dokumentere at de har lav nok inntekt til at de får beholde tilbudet.

En stor skattelette

Gratis aktivitetsskole har vært en suksess. Tøyen skole gikk fra under 30 prosent deltakelse til nærmere 100. Furuset har opplevd det samme, og slik kan vi fortsette, skole for skole.

Gratis AKS sørger for at foreldres inntekt får mindre å si for barns framtid og for opplevelsen av å høre til. Og barnefamiliene har fått bedre råd. Mange slipper en regning på 22 000 kroner for hvert barn de har i AKS, en stor «skattelette» for vanlige oslofamilier.

Oslo Høyre satt 18 år ved makten uten å ta tak i det faktum at svært mange barn måtte stå på utsiden av gjerdet og se inn på aktivitetsskolen hvor vennene lekte, fordi foreldrene ikke hadde råd til å betale.

SV vil bekjempe forskjells-Oslo, og sørge for at alle får være med på leken, læringa og fellesskapet. 9. september vil avgjøre hva som skal telle mest: Barns velferd og framtid eller at de som har mye skal få enda mer.

Powered by Labrador CMS