Illustrasjonsfoto: Anna Alexander Olsson (Familjen Helsingborg), via Wikimedia Commons
Illustrasjonsfoto: Anna Alexander Olsson (Familjen Helsingborg), via Wikimedia Commons

– Gratis aktivitetsskole er første skritt i SVs heldagsskole

Publisert

I Oslo er det 18 000 barn som vokser opp i fattige familier. For SV er aktivitetsskolen et tiltak for å bekjempe fattigdom.

Dette betyr utestengte barn, barn som ikke får reise på ferie, barn som ikke kan delta i fritidsaktiviteter, ikke får feire bursdag. Hver dag blir noen barn minnet om at de menneskene de elsker høyest, foreldrene, kommer til kort. Alle barn burde ha en universell rett til å delta i fritidsaktivitet og lek. Vi kan ikke se på at noen av skolekameratene få ta del i aktiviteter, og nekte de andre. Alle skal ha råd til å leke og lære i Norge.

Når barn i Oslo får gratis aktivitetsskole, så er det for å motvirke noen av konsekvensene av fattigdom. Til høsten får 1000 flere barn delta gratis i aktivitetsskolen.

SV gikk til valg for å sikre alle barn i Oslo gratis halvdagsplass i aktivitetsskolen. Vi fikk ikke byrådspartnerne med oss på dette i alle skoler i alle bydeler i denne perioden, men vi innfører reformen først i de bydelene som trenger det mest. Der deltagelse i aktivitetsskolen var lavest. Og det er i byens østre deler og i sentrum. Framover skal vi utvide til skoler i hele byen, slik at alle barn kan møtes, leke og lære i aktivitetsskolen.

Aktivitetsskolen skal være noe mer enn et oppbevaringstilbud. Derfor må vi sørge for en god aktivitetsskole, som en naturlig del av skolen. Vi vil integrere tilbud fra musikk- og kulturskolen, den organiserte idretten og andre institusjoner. I aktivitetsskolen skal barnet kunne lære å spille et instrument, få utfolde seg i friluftsliv, fysisk aktivitet og idrett og kunne gjøre leksene med lærer tilstede.

Satsingen på aktivitetsskolen er første skritt i SVs heldagsskole. Denne har som mål en mer praktisk og variert skoledag for alle barn. Vi vet at kampen mot fattigdom ikke vinnes ved dette tiltaket alene, men vi ser av responsen at det virker.

Powered by Labrador CMS