Ragne Wiklund (23) fra Nordberg har blitt tildelt Egebergs ærespris
Ragne Wiklund (23) fra Nordberg har blitt tildelt Egebergs ærespris

Ragne Wiklund fra Nordberg fikk norsk idretts høyeste utmerkelse

Skøyte- og orienteringsløperen Ragne Wiklund fra Nordberg ble tildelt Egebergs ærespris under middagen ved årets idrettsting

Publisert

Egebergs ærespris regnes som den høyeste utmerkelse i norsk idrett. Æresprisen deles ikke ut hvert år, men i år fant juryen en verdig prisvinner i Ragne Wiklund (23) fra Nordberg.

Prisen ble opprettet i 1919 av Ferdinand Egeberg, og deles ut til en utøver som hevder seg i verdenstoppen i en idrett, og i tillegg minst i norgestoppen i annen idrett.

En av verdens beste skøyteløpere

Ragne Wiklund er den 58. utøveren til å motta prisen. Hun fikk den i forbindelse med årets idrettsting i Bergen.

Wiklund er en av verdens aller beste mellom og langdistanseløpere på skøyter, og har vunnet VM på både 1.500 m og 3.000 m. 

Hun representerer Aktiv skøyteklubb. I tillegg er vært i norgestoppen i orientering, og har vært fast inventar på Nydalens stafettlag i NM-stafettene.

Under utdelingen av æresprisen sa Wiklund at hun har nytte av å satse på flere idretter. Hun la litt spøkefullt til at hun ikke helt har bestemt seg for hvilken idrett hun skal prioritere.

— Orientering gir meg overskudd

Til Vårt Oslo har hun tidligere fortalt at under skøyteløpene er hun så konsentrert om skøyteteknikk at hun blir sliten i hodet mot slutten av sesongen. 

Da er det tid til å finne fram kart og kompass, og bare løpe i skogen.

— Orienteringen gir meg overskudd til å orke å presse meg enda mer på skøytebanen, sa Wiklund den gang.

Powered by Labrador CMS