Nå skal ikke lenger 300- og 400-bussene gå i Strømsveien. ruter lover ingenting, men sier de skal begynne å gå i Vålerengatunnelen i månedsskiftet juni/juli. Det innfelte bildet er tatt i sammenheng med den rullende markeringen av verdens bilfrie dag i september 2020.

Aksjon Strømsveien jubler. To bussruter forsvinner allerede 5. juli

«Folkens, vi kommer med nyheter, vi må be om absolutt stillhet, ventetida er over; nå forsvinner buss 300 og 400 snart fra gata vår», kunne Aksjon Strømsveien skrive på Facebook denne uka.

Publisert

Med noen lånte ord fra Jokke og Valentinerne, meddelte Aksjon Strømsveien at buss 300 og 400 forsvinner fra 5. juli. De har kjørt Strømsveien siden vedlikeholdsarbiedene startet i Vålerengatunnelen i 2020.

«Da skal tunnelen være klar, og de skal tilbake inn der. Noe etterslep vil vi kunne oppleve, men hovedregelen er at de bussrutene skal kjøre tunnelen.

— Det stemmer. Når Vålerengatunnelen åpner, så endrer bussene trasé. Vi har ikke eksakt dato, men i månedsskiftet juni/juli, bekrefter pressevakt Sofie Bruun i Ruter.

Føltes som å kjempe mot vindmøller

Aksjon Strømsveien er en aksjonsgruppe som jobber for å gjøre Strømsveien tryggere for alle som bor og oppholder seg på Vålerenga. Aksjonen har 847 følgere på Facebook, og samarbeider med Vålerenga Vel.

I Facebook-innlegget fra forrige uke, står det videre at aksjonsgruppa ikke har ligget på latsiden, men at det har føltes som å kjempe mot vindmøller å få bukt med antall busser forbi nabolaget.

«Nå ser vi at det blir mindre busstrafikk å forholde seg til, så nå bretter vi opp ermene og gyver løs med friskt mot for å fortsette arbeidet med å bedre trafikksikkerheten på Vålerenga», skriver gruppa.

Delt kommentarfelt

Kommentarfeltet på Vålerenga Vels deling av aksjonsistenes facebookpost, er det frisk diskusjon. Mange på Vålerenga bruker 300-bussen til å komme til trikken i Bispegata og som direkteforbindelse til Bjørvika.

Andre er glad for at trafikktrøkket blir mindre:

«Aldri vært motstander av buss i Strømsveien. Men når vi fikk 300 og 400, i tillegg til 110, 100, 37 og en haug «ikke i trafikk»-busser, er vi oppe i over 60 busser per time i perioder av dagen. Det blir mye og det blir en utfordring når enkelte av de 400 og 300-bussene raser gjennom her, langt over fartsgrensa. Klart det har vært praktisk å ha direktelinker til Bjørvika herfra, men å ha 58 busser i timen passerende for det? Tru’kke det», skriver Ingvild Smørvik.

Middelalderparken neste

En annen kommentator er Ida Nygaard. Hun skal et ærend på vestkanten til uka, og alternativet som kommer opp på Ruter er 300-bussen med overgang til 13-trikken.

«Heldigvis er jeg fortsatt noenlunde ung og sprek, så jeg fikser å gå til Middelalderparken - men husk at ikke alle som bor på Vålerenga er det!» skriver hun.

I august 2020 arrangerte Aksjon Strømsveien trafikkpatruljer på morgenen. «Litt av poenget for oss å stå der disse ukene har vært å lære opp de som kjører (buss, bil, sykkel m.m.) til å stoppe opp for de som skal krysse veien», skrev aksjonistene på Facebook i august i fjor.
Powered by Labrador CMS