DEBATT

— Vi har blitt fulgt opp av smittesporingsteam, smittegruppa og fastlege. To ganger om dagen har sykepleier ringt oss, og sykdomsforløpet har vi kunnet legge rett inn i en applikasjon som de har fulgt med på. Det skriver koronasyke Camillla Viken.
— Vi har blitt fulgt opp av smittesporingsteam, smittegruppa og fastlege. To ganger om dagen har sykepleier ringt oss, og sykdomsforløpet har vi kunnet legge rett inn i en applikasjon som de har fulgt med på. Det skriver koronasyke Camillla Viken.

— Så kom da dette viruset hjem til oss. Oslo kommune har fått mye pepper, men av meg skal de få skryt nå

Dette er en shout out til alle de som jobber hele dagen med å teste, spore, følge opp oss som er smitta, hindre spredning og til de som har klart å sette opp et velfungerende system på mindre enn et år.

Publisert

Så kom da dette viruset hjem til oss. Jeg har vært skikkelig dårlig, og er slett ikke frisk ennå. Men denne posten handler ikke om meg.

Dette er en shout out til alle de som jobber hele dagen med å teste, spore, følge opp oss som er smitta, hindre spredning og ikke minst til de som har klart å sette opp en velfungerende verdikjede og et system på mindre enn et år. Oslo kommune har fått mye pepper fra ulike hold, men av meg skal de få skryt nå.

— Det ble fattet gode beslutninger

Straks det var bekreftet smitte på Aktivitetsskolen (AKS) ble det fattet gode beslutninger og sendt ut god informasjon fra skolen og bydelslegen til alle foreldrene. Smittesporingsteamet ringte alle familiene med barn på AKS, ga god informasjon og ba oss teste oss. Så meldte vi oss til testing, og det viste seg at vi hadde fått smitten med hjem.

Siden har vi blitt fulgt opp av smittesporingsteam, smittegruppa og fastlege. To ganger om dagen har sykepleier ringt oss, og sykdomsforløpet har vi kunnet legge rett inn i en applikasjon som de har fulgt med på.

— Vi har følt oss trygge og ivaretatt

Noen minutter etter at jeg hadde meldt fra om forverring, var de på telefonen for å vurdere legehjelp. Fastlegen ble koblet på av dem. Det eneste jeg måtte ta initiativet til selv i hele denne prosessen, var å teste meg.

Vi har følt oss så trygge og ivaretatt som vi har kunnet i denne situasjonen. Arbeidsprosesser kan være skikkelig vanskelig å implementere, og jeg er bare så innmari imponert over systemet og over menneskene som forvalter det. Fantastisk hyggelige har de vært å snakke med, også, selv om de sikkert må gjenta det samme i hundre telefonsamtaler om dagen.

— Bravo, Oslo kommune

Og fun fact: Smittesporingsteamet består av blant andre studenter og permitterte fra ulike bransjer. Så bra!

Bravo, Oslo kommune, Bydel Bjerke og Løren skole! Og takk Kristin, Camilla, Ragnhild fra smittegruppa, fastlege Lars og dere andre som har fulgt oss opp.

PS: I går ble jeg pakket inn i tepper og lagt i solveggen på verandaen, som på sanatoriene i gamle dager.

Camilla Viken er mamma i en småbarnsfamilie, har en hjelpsom søster i nabolaget og er generalsekretær i Unicef Norge.

Powered by Labrador CMS