Alle som har drømt om å spille i sitt eget band, har sjansen i høstferien. Akks arrangerer bandleir.
Alle som har drømt om å spille i sitt eget band, har sjansen i høstferien. Akks arrangerer bandleir.

Er du jente, ikke-binær eller transperson i alderen 8-16. Da kan du teste instrumenter og band i hele høstferien. Gratis

— Bruk høstferien på nye venner, musikk, låtskriving og band, skriver musikkorganisasjonen AKKS. 4. til 8. oktober åpner dørene for en høstversjon av bandleiren Loud.

Publisert

Konseptet Loud! er et tilbud til ungdom mellom åtte og 16 år som har lyst på den intene opplevelsen det er å prøve å spille i band. Denne høstferien er Loud! i byen, rettere sagt på Øvingshotellet på Grünerløkka.

I fem dager, fra mandag til fredag, tilbyr Akks prøvespilling av ulike instrumenter, uavhengig av hvilket instrumentnivå deltakerne er på, eller om de aldri har spilt før. Alle får være med i sitt eget band, og Akks garanterer mange nye opplevelser.

Startet på Kalvøya i 1979

Akks vil ikke at økonomi skal stå i veien for muligheten til å delta på leir, og tilbyr gratisplass ved behov.

Akks er en ideologisk musikkorganisasjon som jobber for likestilling og bedre kjønnsbalanse i norsk musikkliv.

Organisasjonen ble startet på ungdomshuset Blitz i Oslo i 1982, og var et initiativ som oppsto etter Kvinnekulturfestival på Kalvøya i 1979. Festivalen gikk nemlig med et overskudd på 80 000 kroner, og det ble bestemt at pengene skulle brukes til å etablere et Aktivt kvinnekultursenter (AKKS) med fokus på opplæring, kun for kvinner.

Åpent for alle fra 2000

Akks åpnet tilbudet sitt opp for gutter i 2000, og ble samtidig en barne- og ungdomsorganisasjon. Bokstavene Akks står nå derfor for aktiv, kompetent, kreativ og samlende.

— Likevel ser vi fortsatt at formålet vårt om «å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikklivet» fortsatt er nødvendig, skriver Akks på nettsidene sine.

Årets Loud!-leir arrangeres som en del av Ungdommens Kulturbryggeri og er i samarbeid med Øvingshotellet og Popsenteret

Powered by Labrador CMS