Det blir gratis kollektivtrafikk for barn opp til seks år i Oslo. Foto: Sporveien
Det blir gratis kollektivtrafikk for barn opp til seks år i Oslo. Foto: Sporveien

Snart kan barn opp til skolealder reise gratis med kollektivtrafikken i Oslo

Publisert

Og aldersgrensen for barn heves fra dagens 16 til 18 år på Ruters reisetilbud, ifølge byrådets budsjettforslag for 2018.

Byrådspartiene AP, SV og MDG har blitt enige med Rødt om å forsøke å stoppe økningen av kollektivprisene, forutsatt at Akershus fylkeskommune er med på det.

For barn heves derfor grensen for gratis kollektivtransport fra fire til seks år. Det betyr at alle barn i barnehage kan reise gratis på turer og komme seg rundt i byen.

Aldersgrensen for barn heves fra dagens 16 til 18 år. Også aldersgrensen på studentrabatten heves.

Stadig flere kjører kollektivt

– For oss er det viktig at barn og ungdom får gode reisevaner så tidlig som mulig, så vi er veldig fornøyde med at vi har blitt enige om dette, sier Harald Nissen, gruppeleder for MDG i bystyret.

Han peker på at det er stadig flere som kjører kollektivt. I fjor var det for første gang flere som reiste med kollektivtransport enn med bil i Oslo.

– Vi kan ikke ha det slik at prisene for kollektivtransport øker samtidig som det blir dyrere å kjøre bil.

For oss andre blir det dyrere

Men siden Akershus fylkeskommune og Oslo eier Ruter sammen, forutsetter endringene at Akershus er med på forslaget. Da byrådet ønsket å få med seg Akershus fylkeskommune på lavere billettpriser tidligere i høst, satte fylkeskommunen seg på bakbeina. 

Det betyr at de endrede satsene ennå ikke er sikre. Og billettprisene vil gå opp for oss andre.

Også Krf og Høyre har i sitt alternative budsjettforslag foreslått gratis kollektivtrafikk opp til seks år. De høyner samtidig billettprisene.

Powered by Labrador CMS