Det kreves mye innsats og pressisjon for å bygge en kajakk på tre dagen i sommerferien.

Sommerjobb: Kajakkbygger. Ungdom på Grønland fikk en myk start på arbeidslivet

I løpet av ukes tre første dager har åtte ungdommer i alderen 13-14 år bygget to kajakker under Nylandsbrua som sommerjobb.

Publisert

I fjor fikk ungdom fra Grønland og bydel Gamle Oslo forsøke seg på bygge kajakk som sommerjobb. Aktiviteten ble så populær at arrangørene bak gjentok suksessen. Det ble kajakkbygging også denne sommeren.

— Det føles veldig godt å kunne tilby ungdom i bydelen en utfordrende og spennende sommerjobb, sier leder i JOY- Joint Organization for Youth, Marit Bredesen, til VårtOslo.

Åtte stolte ungdommer

Det er Bredesen som sammen med Nina Havermans og Nicolas Ibaceta i YamanaBoats og Akerselva padleklubb, de siste to årene har lagt til rette for at ungdom fra bydel Gamle Oslo får utfolde seg ved å bygge kajakker i ferien.

Drill må til for å satte sammen en helt ny kajakk.

Og de heldige som ble valgt ut til sommerens kanskje kuleste sommerjobb var ungdom Bredesen selv hadde rekruttert fra juniorklubben på Vahl skole.

— Det er nok ingen av disse som noen gang hatt i tankene å bygge en kajakk, men de har gjort en kjempeinnsats for å få disse kajakkene ferdig, forteller byggeansvarlig Nina Havermans.

Stripses og tas fra hverandre

Også i fjor fikk ungdom fra bydelen forsøke seg som kajakkbyggere. Den gang ble en av de ferdige kajakkene gitt som gave til Akerselva padleklubb. I år derimot gikk arrangøren for en litt enklere løsning. Kajakkene blir kun stripset sammen og kledd med plast før de ble testen på Akerselva og blir tatt fra hverandre igjen.

Stolte ungdommer tester resultatet av tre dagers arbeid på Akerselva.
Powered by Labrador CMS