Det var langs Akerselva ved Grønland flere ble ranet natt til fredag.

Ransraid langs Akerselva

Med få hundre meters avstand ble flere ranet.

Publisert

Klokken 00.20 ble politiet kontaktet av en mann som fortalte at han var blitt slått og fraranet penger av to menn bak gamle Stargate ved Akerselva på Grønland.

– Vi avhørte mannen og startet søk etter de mistenkte. En halv time senere ble vi kontaktet av en vekter som assisterte to kvinner. Kvinnene fortalte at de var blitt truet med kniv og fraranet mobiltelefonene sine under Nybrua, noen hundre meter unna det første ranet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

De to kvinnene, begge i begynnelsen av 20-årene, ble ikke skadet.

Tatt med mobiler og kniv

Ved Vulkan noen minutter senere observerte en politipatrulje to menn som passet til signalementet ransofrene hadde gitt. 

Da de ble stanset og kontrollert, viste det seg at de hadde de to kvinnenes mobiltelefoner på seg. En av dem bar også kniv, opplyser politiet.

– Innledende etterforskning har kommet frem til at det har vært to gjennomførte ran hvor de to pågrepne er mistenkt for begge forholdene, ifølge operasjonslederen, som opplyser at de to pågrepne er unge menn i slutten av tenårene, men myndige og over 18 år.

– Ikke helt avklart

– De to ble pågrepet cirka klokken 01.00 og kjørt til arresten. Begge er mistenkt for begge ranene, sier operasjonslederen.

– Det er foreløpig ikke helt avklart hvorvidt det har vært et ran i den først nevnte hendelsen. Fornærmede her er ikke skadet, men han ble slått av de to gjerningspersonene, utdyper Hekkelstrand.

Powered by Labrador CMS