Dette bildet er tatt ved Vøyenfallene søndag ettermiddag. Noen timer senere besluttet vann- og avløpsetaten å øke vannføringen i Akerselva ytterligere.
Dette bildet er tatt ved Vøyenfallene søndag ettermiddag. Noen timer senere besluttet vann- og avløpsetaten å øke vannføringen i Akerselva ytterligere.

Må slippe mer vann ned Akerselva: - Vi er nødt fordi Maridalsvannet stiger

Søndag kveld og natt til mandag øker den fra før kraftige vannføringen i Akerselva ytterligere. Rett og slett fordi Maridalsvannet er i ferd med å fylles med for mye vann, forklarer vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Publisert

Nedbør gjennom hele helgen førte til at vann- og avløpsetaten søndag kveld klokken 19 åpnet ytterligere opp ved Maridalsvannet.

— Fordi vannstanden i Maridalsvannet fortsatt er stigende, et vi nødt til å øke vannføringen i Akerselva ytterligere. I kveld økes vannføring til 30 kubikkmeter per sekund, opplyser etaten.

— Vær forsiktig! Det er enorme krefter i sving

Allerede lørdag måtte det slippes langt mer vann ned Akerselva enn normalt. Da ble det besluttet å la 20 kubikkmeter per sekund gå ned fra Maridalsvannet.

— Vi følger med på situasjonen og vurderer fortløpende om vannføringen skal økes ytterligere. Vi ber folk om å være svært forsiktig langs elva. Det er enorme krefter i sving, advarer vann- og avløpsetaten.

Nedre Vøyenfallene søndag ettermiddag.
Nedre Vøyenfallene søndag ettermiddag.

Ved Vøyenfallene førte enorme vannmengder i Akerselva til at det ble lagt ut sandsekker som sikring mot flom. Natt til mandag vil det altså gå enda mer vann ned elva.

Mange skuelystne gikk langs Akerselva søndag samtidig som både politi, brannvesen og vann- og avløpsetaten advarte mot å gå for nær.

— Nødetatene oppfordrer folk til å åpne opp tette sluk og takrenner, sikre løse gjenstander og ikke minst holde seg unna flomstore vassdrag, skrev Oslo-politiet på Twitter søndag formiddag.

Powered by Labrador CMS