Folk som skal reise fra Kjelsås og andre stasjoner med Gjøvikbanen må belage seg på forsinkelser i dag.

Tre over linja førte til stans for Gjøvikbanen til og fra Oslo. Også på veiene skaper trær problemer

Reisende til og fra Oslo med Gjøvikbanen må belage seg på forsinkelser etter at et tre falt over linja mellom Harestua og Nittedal. Også bilister på E16 til og fra Oslo må regne med trafikktrøbbel utover ettermiddagen.

Publisert

Det er trær som skaper problemer for trafikanter som skal til og fra hovedstaden i ettermiddag. Nedbøren faller som tung snø i høyden og det fører til at trær velter over både veibanen og toglinjer.

— Dette tar tid. Det er stengt mellom Harestua og Nittedal på grunn av et tre over sporet, skriver Bane Nor på sin hjemmeside.

Også på E16 over Sollihøgda skaper tre over veibanen forsinkelser, opplyser politiet. Veien antas å åpne igjen ved 17-tiden. På E18 ved Asker retning Oslo sperret også et tre veibanen mandag ettermiddag.

Fortsatt høy vannføring i Akerselva

Ifølge Meteorologisk institutt skal nedbøren fortsette til og med lille nyttårsaften i hovedstadsområdet. Det fører til fortsatt høy vannstand i Akerselva, varsler beredskapsetaten i Oslo kommune.

Det slippes opptil sju ganger mer vann ut fra Maridalsvannet i Akerselva, opplyser NVE.

Flomvarselet for Akerselva er oppjustert til oransje nivå. NVE og Oslo kommune fraråder å oppholde seg langs elva, og anbefaler å sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder.

Kombinasjonen av mye nedbør og økt utslipp fra Maridalsvannet er årsaken til den høye vannstanden i Akerselva. Ifølge NVE slippes det nå ut 35 kubikkmeter i sekundet fra Maridalsvannet. Normalt ligger mengden på mellom fire og fem kubikkmeter per sekund.

Powered by Labrador CMS