Laks på en kilo som Jan Arhaug fanget i Akerselva ved Kuba bru, søndag 21. juli. Foto: Jan Arhaug
Laks på en kilo som Jan Arhaug fanget i Akerselva ved Kuba bru, søndag 21. juli. Foto: Jan Arhaug

Nå går det fisk i Akerselva, og denne endte opp på kroken til Jan Arhaug i Kubaparken

Like ved Kuba bru fanget Jan Arhaug denne lille laksen. � Vannverket slapp på litt mer vann i helga og det regnet søndag, så nå går det fisk i elva, tipser den ivrige laksefiskeren VårtOslos lesere.

Publisert

— Jeg fisket en time søndag og fikk denne, en smålaks på en kilo. Veldig fin matfisk, forteller Arhaug, som er advokat men også ivrig laksefisker.

Arhaug har blant annet skrevet boken Effektivt laksefiske. I tillegg skrev VårtOslo om ham når han var tidlig ute med å fange laks i elva sesongen 2017. Den gangen fanget han laksen i august, så nå er han enda tidligere ute.

Jan Arhaug bodde tidligere i sentrum. Nå har han flyttet til Lørenskog, men har fortsatt jobb i byen. — Laksefiske er jo en fin avveksling før og etter jobb, påpeker han.

Fra 1. juli kan du fiske laks og sjøørret i Akerselva igjen fra sjøen til Øvre Foss. Det er 2 fredningssoner. Fisket avsluttes 30.september kl. 24.00. Les mer her.

Fluer, wobblere og mark

— Oslo-folk som er hjemme i ferien kan gjerne ta med seg unga og fiske i elva. Både fluer, wobblere og mark fungerer bra. Jeg håper vi ser mange folk langs elva i sommer, sier Arhaug.

— Jeg anbefaler markfiske for de minste barna. Det er langt mellom de store fiskene. Men elva er full av små ørreter som går inn med land, så da får de oppleve at det biter på fisk, sier han.

Og laksen til Arhaug fanget han altså rett i nærheten av Kuba bru i Kubaparken. Kanskje er det et fint sted å starte?

Powered by Labrador CMS