Onsdag ettermiddag fylte Sykehusaksjonene i Oslo opp Jernbanetorget. Aksjonistene ønsker å bevare Ullevål sykehus og leverte underskrifter til støtte for folkeavstemning til ordføreren.

Fylte Jernbanetorget: Demonstrasjonstog med krav folkeavstemning om Ullevål sykehus' framtid

— Når Regjeringen ikke lytter til fagfolk, ansatte, fagbevegelsen, de folkevalgte i bystyret og i Oslos 15 bydeler må folket få si sitt, skriver Sykehusaksjonene i Oslo. Onsdag ettermiddag gikk 820 mennesker i demonstrasjonstog fra Oslo S til rådhuset.

Publisert

Mange hundre mennesker hadde samlet seg på Jernbanetorget klokka 16 onsdag ettermiddag for å gå til rådhuset. Der overlevert 6549 underskrifter fra Oslo-folk som krever folkeavstemning om fremtiden for Ullevål og de andre Oslo-sykehusene.

Les også: De omstridte sykehusplanene for Oslo er lagt ut på høring

Mennesker i t-skjorter med gul og grønn «Redd Ullevål»-logo preget Karl Johan for en stakket stund onsdag ettermiddag.

Høringsrunden pågår

Helse- og omsorgsdepartementet la de omstridte planene for Oslo-sykehusene ut på høring i mai, på vegne av Kommunaldepartementet.

Planene innebærer at Ullevål sykehus legges ned, noe som har møtt stor motstand, blant annet i fagmiljøer og i Oslo kommune. 1. april avgjorde regjeringen at utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker skal gjennomføres via statlig reguleringsplan og bygges ut som planlagt.

Sykehusaksjonene i Oslo er mot utbygging av sykehusene på Gaustad og Aker, og ønsker å utvikle sykehusområdet på Ullevål i stedet.

— Det handler om lokaldemokratiet

Ved Rådhuset tok ordfører Marianne Borgen imot signaturene for folkeavstemning om planene. Borgen ble møtt av de etterhvert godt kjente grønngule «Redd Ullevål»-plakatene, korpsmusikk, flagg og hjemmesnekrete paroler.

— Det handler om fremtiden for Ullevål sykehus og om lokaldemokratiet, skriver demonstrasjonsarrangør Sykehusaksjonene i Oslo, som består av Redd Ullevål Sykehus, Aker Sykehus Venner, Stiftelsen Gaustadklubbens Fond, Folket for Ahus, Rikshospitalets Venner, Helsetjenesteaksjonen og Nasjonal Aksjon for bevaring og utvikling av de psykiatriske sykehusene.

Blant parolene var «Nei til statlig regulering», «Bevar Gaustad sykehus» og «Ikke bygg Oslo sykehus for små - sikre kapasitet og trygg beredskap Ja til utvikling av Ullevål Nei til monstersykehus på Gaustad og Aker».

Tellingen av antallet demonstranter ble utført av LOs autoriserte og offisielle folketeller på 1. mai, Arne Rolijordet.

Powered by Labrador CMS