� Hvis dagens mindretall i Oslo skulle fått flertall for å stikke kjepper i hjulene for bygging av nye sykehus i Oslo, er det deres egne innbyggere som vil bli rammet, mener helseminister Bent Høie (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Helseminister Høie advarer Oslos politikere mot å stikke kjepper i hjulene for Gaustad-planene

Helseminister Bent Høie (H) sier planene om nye Aker sykehus kommer til å ryke dersom Oslo bystyre endrer planene om nytt sykehus på Gaustad.

Publisert

Alle partier i Oslo, unntatt Høyre og Arbeiderpartiet, har samlet seg om å kreve omkamp om Ullevål sykehus.

I en felles uttalelse som ble omtalt av Dagsavisen tidligere denne uken, sier partiene at de kommer til å stemme nei til en ny reguleringsplan for nye Gaustad sykehus når den kommer til behandling i bystyret til høsten.

— Rammer sine egne innbyggere

Helseminister Bent Høie sier til Dagsavisen lørdag at han advarer mot å gå bort fra de opprinnelige planene.

Oslo kommune har ved alle korsveier støttet de eksisterende planene. Det er Helse Sør-Øst som forholder seg til Oslo kommune som reguleringsmyndighet.

— Hvis dagens mindretall i Oslo skulle fått flertall for å stikke kjepper i hjulene for bygging av nye sykehus i Oslo, er det deres egne innbyggere som vil bli rammet. Da blir det heller ikke noe nytt sykehus på Aker, som skal samlokaliseres med ny storbylegevakt, skriver Bent Høie til avisen.

Oslo-politikere vil presse Stortinget

Målet med uttalelsen til partiene er å presse Stortinget til å si nei til Gaustad som nytt sykehus på bekostning av Ullevål ved behandlingen av statsbudsjettet til høsten.

Uttalelsen fra alliansen, som består av Rødt, SV, Senterpartiet, KrF, Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB), Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Frp og Helsepartiet, blir presentert i bystyret.

I 2016 vedtok styret i Helse sør-øst å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort regionsykehus på Gaustad, samt lokalsykehus på Aker.

Powered by Labrador CMS