Rikke Madsen var en viktig del av Vålerengas-sliteseier mot Røa onsdag kveld. Her scorer hun 1-1-målet.
Rikke Madsen var en viktig del av Vålerengas-sliteseier mot Røa onsdag kveld. Her scorer hun 1-1-målet.

Sen scoring reddet Vålerenga mot Røa

Etter å ha stanget og stanget mot et kompakt Røa-forsvar, klarte til slutt Vålerenga å hente hjem seieren. — Dette skulle vi avgjort mye før, sier Rikke Madsen.

Publisert

Etter en solid seriestart måtte Vålerenga i forrige serierunde avgi poeng mot Kolbotn. Det var to poeng tapt i tetstriden i Toppserien. Lenge slet østkantlaget også i kveldens kamp mot Røa, men til skutt ble det en fortjent 2-1-seier til Jack Majgaard Jensens spillere.

— Dette var en utrolig viktig seier. Det var godt å få satt den siste goalen, sier matchvinner Ingibjörg Sigurdardottir til VårtOslo.

— Skulle avgjort mye tidligere

I en kamp som ikke ble noen stor fotballoppvisning, var østkantlaget det beste laget. Dette til tross, stanget de lenge mot en solid forsvarsmur.

— Dette burde vi avgjort mye tidligere. Vi har store sjanser til det, spesielt i andre omgang, sa den danske lynvingen Rikke Marie Madsen.

Så glade ble Vålerenga-damene etter seieren mot byrivalen Røa.
Så glade ble Vålerenga-damene etter seieren mot byrivalen Røa.

Og den blide dansken fikk rett. I andre omgang var Vålerenga det dominerende laget. Både Sigrid Heien-Hansen og Ajara Njoya hadde store sjanser til å avgjøre kampen mye tidligere enn hva den ble.

— Vi sliter nok en gang med å komme i gang. Jeg vet det er noe vi jobber hardt med, men jeg vet ikke helt hva det skyldes, sier en glad Sigurdardottir.

Nok en keepertabbe

I augustheten på kunstgresset på Røa ble starten på kampen en heller laber forestilling. Ingen av lagene klarte å spille til seg noe spillmessig overtak, og de store sjansene uteble totalt.

Så skulle keeperspørsmålet hos Vålerenga igjen melde seg etter 22 minutter.

Lenge slet Vålerenga med å bryte ned et solid Røa-forsvar.
Lenge slet Vålerenga med å bryte ned et solid Røa-forsvar.

Under lørdagens kamp mot Kolbotn tabbet amerikanske Hannah Seabert seg ut. Og i kveld skulle hun gjøre det igjen. Sisteskansens unødvendige tur ut i egen seksetenmeter skaffet hjemmelaget straffespark. Det ekspederte tidligere Lyn-spiller Linn Huseby trygt i mål.

Etter kalddusjen tok østkantjentene mer og mer over spillet, men slet med å skape de store sjansene. Hjemmelaget kunnet dermed gå til pause med en 1-0-ledelse.

Dansk dynamitt

Etter pause var det et mer tent Vålerenga-lag som kom på banen, og etter 52 minutter skulle de få belønning for pausepraten. Da spilte kaptein Sherida Spitse lekkert gjennom den danske lynvingen Rikke Madsen, som satte ballen kontrollert i mål.

Deretter startet østkantlaget et stormløp mot Røa-målet, men hjemmelaget forsvarte seg godt. Gjestene ender opp med å brenne to kjempesjanser, før seieren ble sikret helt på slutten av andre omgang.

Ajara Njoya hadde flere store sjanser til å avgjøre kveldens kamp. Den aller største sjansen traff tverrliggeren.
Ajara Njoya hadde flere store sjanser til å avgjøre kveldens kamp. Den aller største sjansen traff tverrliggeren.

Nok en gang ble kaptein Spitse sentral. Det er hennes innlegg som til slutt når fram til midtstopper Ingibjörg Sigurdardottir. Hun dundrer ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Røa-keeper, og Vålerenga tar hjem alle tre poengene fra byderbyet.

Powered by Labrador CMS