Vålerenga tok med seg alle poengene hjem fra bortekamp mot Klepp. Her gratuleres Ajara Njoya av lagvenninnene etter hennes utligning til 1-1.

Vålerenga med startvansker sikret tre poeng på Jæren

Etter nok en dårlig førsteomgang kom Vålerenga tilbake mot Klepp på Jæren lørdag. — Jeg må ta litt av skylda for den dårlige førsteomgangen, sier VIF-trener Jack Majgaard Jensen.

Etter tap i serieåpningen mot Sandviken i Bergen, står Vålerenga nå med to strake seire i Toppserien. Dette til tross for at spillet mangler mye fra fjorårsutgaven.

Mot Klepp lørdag kunne nok en dårlig første omgang ha straffet seg, men oslolaget slo kraftig tilbake.

— Noen taktiske blundere

— Vi slet taktisk i førsteomgang og ble litt for defensive. Det sal jeg ta mye av skylda for, sier Vålerengas hovedtrener Jack Majgaard Jensen til VårtOslo.

I pausen fikk dansken muligheten til å rette opp taktiske blundere, og var til slutt godt fornøyd.

— Det var deilig å vinne her. Men selvfølgelig skulle jeg ønske at vi hadde spilt to skikkelige omganger, understreker han.

— For defensive på bortebane

Dansken, som tok over hovedansvaret for Vålerenga før sesongstart, er langt fra sikker på hva de dårlige førsteomgangene laget hans hittil har prestert skyldes.

— Muligens handler det om at vi blir for defensive i hodet. Spesielt på bortebane. Men det kan også være andre ting. Vi har mye å forbedre før vi er der vi skulle ønske vi var, mener Majgaard Jensen.

Men etter tre poeng mot Klepp ser han framover.

Mye dueller og lite finspill preget kampen mot Klepp. Her er Dejana Stefanovic i duell med Klepps Maria Hella Andresen.

— Dette er er serie hvor alle kan slå alle. Derfor er det viktig at vi hever nivået fra der vi har vært til nå, sier VIF-treneren.

Vålerenga dårligst i førsteomgang

I typisk vestlandsvær, med konstant regn, skulle den første omgangen ikke bli noen festforestilling fra noen av lagene. Og for andre gang på bortebane i år, var Vålerenga det klart dårligste lagene i de første 45 minuttene.

Spillemessig var det lenge noenlunde jevnt. Med der hjemmelaget kom til et par halvsjanser, skapte oslolaget ingen ting.

Ikke ett skudd på mål og eller et eneste hjørnespark. Og da skulle det bli vanskelig å holde nullen helt til pause.

Dejana Stefanovic og Vålerenga var ofte et steg bak Klepp-spillerne i første omgang.

Etter 36 minutter fikk hjemmelaget som fortjent. Et innlegg fra Matilde Alsaker Rogde til slutt fant veien til Sofie Bjørnsen. Fra kort hold satt hun ballen bak Vålerenga-keeper, Hannah Seabert, og hjemmelaget kunne gå til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

Total forvandling

Men etter hvilen var det et annet Vålerenga som entret Klepps hjemmebane.

Ut på banen kom et lag som tydeligvis hadde fått beskjed om å gå offensivt til verks av trener Jack Majgaard Jensen. Og Vålerenga-spillerne fulgte sjefens ordre fra avspark i andre omgang.

Etter bare syv minutter kombinerer Vålerenga seg fint gjennom hjemmelagets forsvar. Til sutt er det Celin Bizet Ildushøy som kan mate Ajara Njoya, og kameruneren tegner seg for sin andre scoring for sesongen.

Ajara Njoya var nok en gang oslolagets friskeste angrepsspiller. Her må det to Klepp-spillere til for å stoppe henne.

Eter utligningen blir kampen stående og vippe. Men hjemmelaget kommer ikke til de store sjansene. Dermed er gjestene nok en gang på hugget etter 77 minutter.

Denne gang er Ajara Njoya servitør når hun flikker ballen pent videre til innbytter Marie Dølvik Markussen, som kan notere seg for sin første scoring for sesongen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.