� Jeg fatter ikke at Ap/SV/MDG-byrådet kan kutte i bevilgningene til Frelsesarmeens tiltak Jobben, sa Eivor Evenrud (R) i september. Men nå er det en annen tone fra byrådets støtteparti. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
� Jeg fatter ikke at Ap/SV/MDG-byrådet kan kutte i bevilgningene til Frelsesarmeens tiltak Jobben, sa Eivor Evenrud (R) i september. Men nå er det en annen tone fra byrådets støtteparti. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

— Byen trenger Frelsesarmeens rusomsorg

� Hvordan et Oslo-budsjett på 73 milliarder kroner kan munne ut i et kutt på fire millioner til byens mest trengende, forstår jeg ikke, skriver Aina Stenersen (Frp).

Publisert

Fredag ble det kjent at Rødt støtter det rødgrønne byrådspartienes store millionkutt til Frelsesarmeen. Dermed mister en svært sårbar gruppe sine tiltak. 30 mennesker mister det som har fått dem til å fungere i hverdagen, gir dem håp og noe å gå til.

Hvordan et budsjett på 73 milliarder kroner, kan munne ut i et kutt på fire millioner til byens mest trengende, forstår jeg ikke.

— Rammer de svakeste svake

Med økte inntekter ved eiendomsskatt, nærmere 40 millioner i ekstra overføringer fra regjeringen til å satse på rusomsorg, og 53 nye bomstasjoner.  Allikevel kutter de rødgrønne til de aller svakeste i Oslo.

Leder av Frelsesarmeens rusomsorg i Oslo, Frode Woldsund, uttaler til Vårt Oslo 30. november;

"Det at Rødt sikrer flertall for kutt betyr at det blir en betydelig reduksjon i tilbudet til rusmisbrukere. De svakeste svake. 30 mennesker mister det som så langt har fått dem opp og ut i hverdagen", sier Woldsund.

Selv var jeg på besøk hos Frelsesarmeens tiltak Jobben for noen uker siden. Der så jeg med egne øyne hvilken enorm forskjell dette tiltaket gjør for personer som ellers hadde stått utenfor samfunnet. Her lages det flotte gaver til bedrifter, til hoteller, det lages honning, håndarbeid, plukkes søppel, lages mat, og har et veldig godt sosialt fellesskap, for å nevne noe.

I samsspill med engasjerte og kompetente medarbeidere. med svært god kompetanse innen rus, - og psykiatri, er tiltaket noe som heller trengs å satses mer på enn å kuttes.

— Rødt bør heller stemme sammen med Frp

Frelsesarmeens tiltak er heller ikke det eneste som det rødgrønne Ap/SV/MDG-byrådet vil legge ned, og svekke innen rusomsorgen. Også ideelle P22 sitt tilbud står i fare, og det virker som byrådet kun prioriterer sine egne kommunale tiltak.

Det vi derimot vet, er at alle rusavhengige har sin egen historie, er et unikt menneske, som trenger et mangfold av tiltak å velge mellom.

Derfor har FrP lagt inn over sju millioner kroner ekstra til Frelsesarmeens tiltak i vårt alternative Oslo-budsjett for neste år. Byen vår, og alle dens mangfoldige skjebner, trenger å prioriteres mye høyere.

Vi inviterer derfor Rødt til å stemme for vårt forslag under bystyrebehandlingen i desember. Så kan vi sammen sikre Frelsesarmeen over sju millioner kroner mer enn det rødgrønne byrådet bevilger. Det fortjener byens svakeste, som også er byens tøffeste.

Powered by Labrador CMS