Follestads nye forretning i Karl Johans gate retter seg mer inn etter turister enn forretningen i Kongens gate.
Follestads nye forretning i Karl Johans gate retter seg mer inn etter turister enn forretningen i Kongens gate.

Frp vil ha tidligere søndags-julehandel i Oslo

– Vi ønsker sterkt at byrådet skal bistå handelen i byen med å tilby gratis kommunal parkering og gratis bomring og en søndag ekstra før jul, sier bystyrepolitiker Aina Stenersen.

Publisert

En ny rapport fra beredskapsetaten viser at aktiviteten er kraftig redusert i sentrumsnære bydeler. I bydel Sentrum gikk aktiviteten ned med 64 prosent fra fjoråret i uke 46 – samme uke som hovedstaden ble sosialt nedstengt.

Aktiviteten i Oslo sentrum er mer enn halvert sammenlignet med samme tid i fjor. FrP i Oslo foreslår søndagsåpne julebutikker fra førstkommende søndag, for å spre handelen utover, samt gratis juleparkering i sentrum på kommunale plasser.

En ekstra søndag

– De tre siste søndagene før jul kan butikker ha åpent fra 14.00- 20.00, og vi mener at søndagsåpent fra førstkommende søndag kan spre handelen utover, øke sentrumshandelen, og bidra til en tryggere og mer spredt handel i år, sier Aina Stenersen, leder av Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune.

– Vi har vært i dialog med ulike aktører i Oslo, og vi ønsker sterkt at byrådet skal bistå handelen i byen med å tilby gratis kommunal parkering og gratis bomring, slik at folk kan komme seg til sentrum, også på en søndag ekstra før jul, sier Aina Stenersen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS