En sykepleier bringer en ny oksygenflasker til en lungepasient på Ahus på Lørenskog. Bildet er fra slutten av oktober i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
En sykepleier bringer en ny oksygenflasker til en lungepasient på Ahus på Lørenskog. Bildet er fra slutten av oktober i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Overlege ved Ahus' intensivavdeling er skuffet over manglende covidtiltak

Torsdag kom overlege på intensivavdelingen ved Ahus, Ole Kristian Fossum, med en bønn til regjeringen om å innføre nasjonale tiltak. Fredag var han svært skuffet.

Publisert

Torsdag var Ole Christian Fossum ute i VG med en bønn til regjeringen om å innføre nasjonale tiltak.

Nå er han svært skuffet og mener de tiltakene som fremdeles gjelder, ikke står i samsvar med situasjonen ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

— Ei heller etter mitt skjønn ellers i samfunnet. Nedslående, sier Fossum til Dagbladet.

— Intensivenhetene er helt fulle

Også Jon Henrik Laake, overlege ved Akuttklinikken ved Oslo universitetssykehus og leder i Norsk anestesiologisk forening, reagerer.

— De aller fleste intensivenhetene i vår region er helt fulle. Man er dermed nødt til å redusere aktiviteten på operasjonsstuer og poliklinikker for å frigjøre personell og for at pasienter som skal gjennomføre større planlagte inngrep, får fylt behov for overvåking, sier Laake.

Tiltak kan være rett rundt hjørnet

Laake mener dagens situasjon er uholdbar, men vil ikke si hvilke tiltak han ønsker seg fra regjeringen.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sa på en pressekonferanse fredag formiddag at regjeringen ikke vil innføre nye nasjonale tiltak nå. Hun understreket at dette kan være rett rundt hjørnet dersom folk ikke følger anbefalingen om å holde seg hjemme ved sykdom.

Powered by Labrador CMS