Foreldrene Natalie Lystad Abounouar og Kaloyan Kalinov Kolev med 53 cm lange og 3,730 kg lette Amaya Abonouar Koleva, som ble født på Ahus 13 minutter over midnatt første nyttårsdag.

Oslos nyttårsbarn slått med 15 minutter av nyfødt gutt og jente på Lørenskog og i Bergen

I Oslo kom nyttårsbarnet etter 27 minutter. Da ble ei jente født på Ullevål sykehus. To andre steder i landet kom en gutt og ei jente til verden et kvarter tidligere.

Publisert

Årets to nyttårsbarn ble født kun 13 minutter inn i 2023. På Lørenskog kom ei jente til verden samtidig som en gutt ble født i Bergen.

Det var dermed Lørenskog og Bergen som var aller først ute med å ønske to nye borgere velkommen til verden natt til 1. januar.

— Veldig stolt over mammaen

Det ble en liten jente, født på Akershus universitetssykehus, og en liten gutt, født på Haukeland universitetssjukehus.

— Det går veldig bra. Jeg er veldig stolt over mammaen som har tålt alt dette og greid det så fint. Alt var problemfritt og gikk som det skulle, sier jentas far, Kaloyan Kalinov Kolev, til TV 2.

Slo nabokommunen Oslo: Lille Amaya Abonouar Koleva ble født på Ahus 13 minutter inn i det nye året.

Amaya er hans og moren Natalie Lystad Abounouars førstefødte.

— Det føles helt magisk, sier Kolev.

Stolte storebrødre

Begge nyttårsbarna ble født akkurat 13 minutter over midnatt.

Gutten i Bergen ble født på Storken på Haukeland universitetssjukehus til to stolte foreldre og storebrødre.

— Alt står bra til med barn og foreldre, og de har allerede vært i kontakt med de to storebrødrene på 4 og 6 år på FaceTime. De gleder seg veldig til å møte lillebroren sin, opplyste kommunikasjonsrådgiver Benedicte Bognø Brakstad i Helse Bergen til NTB søndag formiddag.

Navnet til småtassen er ennå ikke bestemt.

Flere gleder

Det var også andre foreldre som fikk gleden av å ønske det nye året velkommen med et nytt lite familiemedlem.

I Oslo kom nyttårsbarnet etter 27 minutter. Da ble en jente født på Ullevål sykehus.

— Jenta ble født på føde/barsel A på Ullevål, opplyser pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus (OUS) til NTB.

Fødeavdelingene ved OUS, fordelt på Ullevål og Rikshospitalet, er landets største med nesten 10.000 fødsler årlig. Én av seks fødsler i landet skjer altså her.

I Tromsø ble en jente født i de tidlige morgentimene søndag årets første fødsel. Hun kom til verden klokken 4.04. I Nord-Trøndelag kom årets førstefødte klokken 2.27.

Powered by Labrador CMS