— Vi var på plass med en ryddegjeng i Vigelandsparken ved nitiden første nyttårsdag, forteller Abdul Hai Ahmed (34).Foto: Abdul Hai Ahmed
Ahmadiyya-muslimer ryddet tomflasker, søppel og raketter flere steder i byen. - Ment som en hyggelig gest fra vår side
— Vi vil at våre unge medlemmer lærer norske verdier som dugnad og frivillighet, sier Abdul Hai Ahmed (33) i Ahmadiyya muslimsk trossamfunn. I dag var de tidlig oppe og ryddet tre ulike steder i Oslo.
Like sikkert som at det blir et nytt år 1. januar er det at medlemmer fra den muslimske Ahmadiyya-menigheten i Oslo er tidlig oppe og rydder i Vigelandsparken.
I år har ahmaddiyya-medlemmer også ryddet opp tomflasker, raketter og søppel etter nyttårsfeiringen på Holmlia og i nærområdet rundt egen moské på Furuset.
— Jeg blir litt skamfull over all forsøplingen og at dere rydder opp. År etter år gjør dere denne fantastiske jobben for Oslos befolkning. Hvorfor?
Annonse
— Det er et lite bidrag fra vår side. Ment som en hyggelig gest til samfunnet vi er en del av, sier Abdul Hai Ahmed (33) til VårtOslo.
Han er leder for ungdomsforeningen i Ahmadiyya muslimsk trossamfunn, og forteller at ahmaddiyya-muslimer i Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Tønsberg også har vært tidlig opp første nyttårsdag for å rydde i eget nærmiljø.
— Vi vil at våre unge medlemmer skal lære norske verdier som dugnad og frivillighet. Dessuten er renslighet en del av troen vår, sier 33-åringen.
— Det er litt forskjellig. I år var det stort sett fyrverkeri. Men det er også mange ølflasker, ølbokser, vinflasker og røykpakker, sier Abdul.
— Dere har jo gjort dette i årevis. Og svært mange i Oslo er takknemlig for den innsatsen dere gjør hvert år, år etter år. Hvor mange er dere i ryddegjengen og når var der i gang i dag?
— Vi var på plass cirka klokka ni i morges. Og vi var vel rundt 25 i Vigelandsparken, ti på Holmlia og nærmere 15 personer ved Furuset, sier Abdul.
— Det er veldig viktig for oss med verdier som dugnad og frivillighet. Vår kalif, altså vårt religiøse overhode, Mirza Masroor Ahmad oppfordrer alle til å bidra der vi kan i samfunnet, forklarer han.
— Det handler blant annet om å hjelpe fattige. Og i mange land er vi med på å bygge skoler og sykehus. I Norge bidro vi for eksempel under korona med matutdeling gjennom Røde Kors, sier Abdul Hai Ahmed.