Stephi Pedersen (42) og Kim Johansson (44) har til sammen over 40 års erfaring innen restaurantbransjen. Nå har de startet sitt eget lokale på Jordal, Cafe Passabel.
Stephi Pedersen (42) og Kim Johansson (44) har til sammen over 40 års erfaring innen restaurantbransjen. Nå har de startet sitt eget lokale på Jordal, Cafe Passabel.

Stephi (42) og Kim (44) følte noe manglet på Jordal. Nå har de åpnet sin egen kafe, som serverer husmannskost på ærlig vis

Paret Stephi Pedersen (42) og Kim Johansson (44) har til sammen over 40 år med erfaring innen restaurantbransjen. Tidligere jobbet de på hver sin restaurant, men nå har de startet sin egen kafe, Cafe Passabel, på Jordal. – Det har vært vanskelig å vite om gode lunsjsteder, forteller Pedersen.

Publisert

Forrige torsdag åpnet Cafe Passabel sine dører i Hedmarksgata på Jordal. Foreløpig serverer de hovedsakelig drikke, men fra fredag av vil de også introdusere en helt fersk meny.

— Det blir spennende å vise hvem vi er, og dekke et behov for slike kafeer i området, forteller Stephi Pedersen (42).

Sammen med mannen Kim Johansson (44) har de lang erfaring innen restaurantbransjen. Siden 1. november har de pusset opp, sparkla, malt og snekret i det nye lokalet sitt på Jordal, og gleder seg nå til å gi beboere i området god mat og drikke. Paret følte nemlig at det var en mangel på kafeer i området, kafeer hvor en kan få god, varm lunsj på dagtid og et glass vin til kvelden.

Hjemmekoselig og lunt er stikkordene i designet til Passabel, forklarer Pedersen.
Hjemmekoselig og lunt er stikkordene i designet til Passabel, forklarer Pedersen.

God, vellaga og ærlig mat

— Jeg synes det er har vært vanskelig å vite om gode lunsjsteder på dagtid. Spesielt i området her, hvor det er mest puber. Jeg synes at det måtte noe annet til, sier Pedersen.

Cafe Passabel vil fra fredag av servere maten sin, etter at problemer med diverse hvitevarer og kjøkkenutstyr senket fremdriften litt. Maten Pedersen og Johansson ønsker å servere er tradisjonelle retter og skandinavisk husmannskost. Det skal være vellaget og ærlig mat, sier Pedersen.

— Vi har inspirasjon fra skandinavisk husmannskost, som for eksempel salt kjøtt, som vi bruker mye av. Men vi låser oss ikke til det. Vi vil gjerne prøve ut nye ting og er ikke redde for inspirasjon.

— Det skal være god, vellaga og ærlig mat, så vi håper å treffe et bredt kundegrunnlag. Vi vil jo være en nabolagskafe, men håper jo at hele Oslo kommer også, fortsetter Pedersen.

— Jeg liker å kalle oss en hybrid

Å finne et passende lokale var ingen enkel sak for paret. Det var tross alt i områdene Jordal og Ensjø at Pedersen og Johansson drømte om å være, siden det var her mangelen på en skikkelig kafe med kvalitetsmat var.

Det var ikke lett for paret å finne et lokale, men til slutt fant de et perfekt sted på i Hedmarksgata, der 66-åringen Ahmet skulle gi seg i serveringsbransjen etter 30 år.
Det var ikke lett for paret å finne et lokale, men til slutt fant de et perfekt sted på i Hedmarksgata, der 66-åringen Ahmet skulle gi seg i serveringsbransjen etter 30 år.

— Til slutt så vi et Facebook-innlegg der daglig leder av en kafe ville pensjonere seg, og at han derfor så etter noen til å ta over lokalet. Da tok vi kontakt med en gang, sier Pedersen.

Det var Ahmet Celik (66), som etter 30 år med Dileks kafé, nå ønsket å gå av med pensjon. Lokalet i Hedmarksgata er nå tatt over av Pedersen og Johansson, som håper at naboene vil føle at Cafe Passabel bidrar med å fylle et savn.

— Jeg liker å kalle oss en hybrid. Vi blir jo ikke en pub akkurat, men hvis man vil kose seg med et glass vin på kvelden så får man det her, forteller Pedersen videre.

Paret har aldri drevet noe sammen på denne måten, men samarbeidet viser seg å ha vært godt. De har fått mye hjelp med å pusse opp og designe lokalet på 180 kvadratmeter, der ideen bak interiøret er hjemmekoselig og lunt.

Den første uken har det kun vært drikke på menyen, men det har ikke stoppet gjestene i å komme. Også nysgjerrige naboer har tittet innom for å se hva som foregår i lokalet på Jordal. Dette paret troen på konseptet, selv om det jo alltid er litt skummelt å prøve noe nytt.

— Det er litt skummelt men veldig stas. Vi blir veldig stolte over hva vi har fått til hittil, og vi gleder oss til å vise hva vi har å by på. Vi gjør jo dette fordi vi har troen på det, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS