Rune Gjelberg i Furuset Idrettsforening er svært fornøyd med det Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn gjør for idrettsforeningen.

Furuset IF får nødhjelp i strømkrisen. Lokal moské kaster seg rundt og trår til med støttearrangement

Etter det ble kjent at Furuset IF sliter på grunn av de skyhøye strømprisene, har Ahmadiyya-moskéen kastet seg rundt. I kveld arrangeres leker for barn og unge i moskéen, der overskudd av brus- og matsalg går til idrettslaget.

Publisert

— At gode naboer er med og hjelper hverandre bør være en inspirasjon, sier Rune Gjelberg i Furuset IF.

For over 2.000 barn og unge på Furuset, er frykten stor for at idrettshallen Furuset Forum må stenges. I motsetning til kommunale idrettshaller og anlegg, eier idrettsforeningen hallen selv.

— Som naboer må vi bidra

Dette er noe av grunnen til at Oslo kommune ikke dekker strømutgiftene til foreningen, selv om de har innført Enøk-tiltak som har halvert forbruket.

Umer Tariq er frivillig i Ahmadiyya muslimsk trossamfunn, og forteller at Furuset idrettsforening gjør en viktig jobb for nabolaget, noe som har gitt trossamfunnet motivasjon til å hjelpe dem.

— Vi er en religiøs organisasjon, så det å hjelpe naboer og medmennesker er viktig for oss, forteller Tariq.

Sumobryting, hoppeslott og fotball, er noe av det de unge kan finne på inne på moskeen, mandag kveld.

Trossamfunnet holder til i Baitun Nasr moskéen på Furuset. På den andre siden av veien ligger Furuset Forum (se adresse nederst i artikkelen).

— Vi leste i en VG-artikkel at Furuset IF slet med økonomien. Da fikk det oss til å tenke at vi som naboer må bidra, fortsetter Tariq.

Lokker med hoppeslott og sumobryting

Mandag kveld skal derfor organisasjonen lage et stort arrangement for barn og unge inne på Baitun Nasr moskéen. Her vil det bli hoppeslott, sumobryting, bordtennis og fotball, med salg av mat og drikke, og alle barn i området invitert.

Det vil også bli omvisning av moskéen for de som måtte ønske det. Trossamfunnet dekker selv kostnadene, og alt overskuddet går til Furuset IF.

— I tillegg blir det et hyggelig arrangement for barna i nabolaget, sier Tariq.

Rune Gjelberg er prosjektkoordinator for Furuset Idrettsforening, og kan fortelle at foreningen er svært fornøyde med tiltaket som kommer fra naboen.

— Vi synes det er en veldig hyggelig gest fra vår nærmeste nabo, sier han.

Umer Tariq i Ahmadiyya muslimsk trossamfunn sier jobben idrettsforeningen på Furuset gjør er viktig for lokalsamfunnet.

— Vi sliter med likviditeten, og siden vi er eid av private og ikke kommunen, sliter vi enda mer. Vi har en strømregning for 2022 som nærmer seg opp til 5,5 millioner, så det at de vil hjelpe betyr mye for oss, forklarer Gjelberg.

Han forteller at det var trossamfunnet som selv la frem forslaget, der de forklarte at de satte pris på jobben idrettsforeningen gjorde for barna.

— Jeg synes det er kjempefint at de ønsker å støtte opp om barn og ungdom, opp til 2500 som bruker det i året. Vi skal absolutt passe på at midlene og overskuddet som kommer inn går til noe fornuftig!

Håper det kan inspirere

Gjelberg sier at reaksjonene blant idrettsforeningen har vært positiv, og håper andre organisasjoner også kan sette i gang lignende tiltak, dersom idrettsforeninger eller andre aktivitetssentre for barn og unge sliter økonomisk.

— Vi vet at mange sliter med strømpris og ettervirkningen av korona. At gode naboer er med og hjelper hverandre bør være en inspirasjon. Så håper vi jo at vi kan gi noe tilbake til dem en annen gang. Et godt fritidstilbud for barn og unge er noe som er viktig å satse på, spesielt i vanskelige tider, sier Gjelberg.

Trossamfunnet påpeker at hyppig utvikling av boligprosjekter i Furuset-området, vil føre til at etterspørselen etter et fullverdig idrettstilbud vil øke enda mer med tiden. På grunn av dette er det viktig å gjøre det som kan gjøres, for å holde liv i et slikt tilbud.

— Målet er at vi samles og gjør noe for naboen, uavhengig av hva man måtte tro på, forteller Umer Tariq avslutningsvis.

Furuset moské - eller helt korrekt: Baitun Nasr-moskéen ligger Søren Bulls vei 1, 1051 Oslo.

Powered by Labrador CMS