Vålerenga-damene kunne til slutt juble etter å ha slått Stabæk 2-0 i serieåpningen.

To sene mål ga Vålerenga-damene seier i serieåpning

Vålerenga-damene sleit lenge med å finne veien til målmaskene i serieåpningen hjemme mot Stabæk. Men vant til slutt 2-0. — Dette var en viktig seier, sier målscorer Olaug Tvedten.

Etter 80 minutter av damenes serieåpning mellom Vålerenga og Stabæk var det fortsatt målløst.

Så våknet hjemmelaget, og scoret to mål på fem minutter. Dermed sikret de seg tre viktige poeng i serieåpningen hjemme på Intility arena.

— Når du ikke scorer kommer tvilen snikende

— Det var utrolig deilig å få hull på bylen til slutt. Vi stanga lenge, men ga aldri opp, sier Vålerengas første målscorer Olaug Tvedten.

Stabæk-keper Sunniva Skoglund holdt laget inne i kampen i 80 minutter. Her redder hun rett foran Olaug Tvedten.

Før avspark på Valle mandag kveld, var det klart at det ville bli viktig med en Vålerenga-seier. Medaljerivalene Rosenborg og Brann hadde begge vunnet sin første kamp i helga.

Da var det godt at seieren kom til slutt.

— Viktig å holde følge

— Vi var klar over at dette fort kunne bli en tålmodighetsprøve. Når du ikke scorer på de sjansene du har, er det klart at tvilen kan komme snikende, sier hovedtrener Nils Lexerød.

Han var godt fornøyd med å ta tre poeng i sin første offisielle kamp som Vålerenga-trener.

— Jeg synes spillerne legger ned et godt stykke arbeid utpå gresset i dag. Når du ser på hvem rivalene våre spilte mot i helga, mener jeg denne seieren er den sterkeste av de tre, mener Lexerød.

For spillerne i kongeblått er det en uttalt målsetting foran sesongen å igjen komme tilbake til Champions League.

For å klare det må de minst havne på andreplass i serien. Da er seiere som den mot Stabæk svært viktig.

— Dette er kamper vi må vinne for å holde følge med Brann og Rosenborg, så disse poengene smaker utrolig godt, mener Olaug Tvedten.

Elise Thorsnes og Vålerenga slet med å bryte gjennom et kompakt Stabæk-forsvar i mandagens serieåpnng.

Søndag følger nok en viktig kamp i bortemøtet mot naborival Lyn.

— Det blir nok en tøff kamp mot et Lyn-lag som fikk en god start på sesongen Vi skal gjøre jobbe knallhardt for å seire også der, sier hovedtrener Lexerød.

Skuffende Vålerenga-start

Den første omgangen var lite å skrive hjem om, der ingen av lagene egentlig maktet å få noe godt grep på spillet.

Hjemmelaget skapte likevel et par sjanser ved midtbanemotor Dejana Stefanovic og Elise Thorsnes uten at noen av dem ga mål.

Heller ikke danske Agnete Nielsen klarte å sette ballen i mål nesten alene med Stabæk-keeper Sunniva Skoglund.

Sånn skal det gjøres. Olaug Tvedten får endelig hyll på byllen, og sender Vålerenga i ledelsen 1-0.

På den andre banehalvdelen var det svært lite gjestene fra Bærum hadde å komme med. Vålerenga-keeper Guro Pettersen var stort sett arbeidsledig de første 45 minuttene.

Dermed gikk begge lagene til pause uten nettkjenning.

Akkurat som første halvdel av kampen, var ga heller ikke de siste 45 minuttene noen stor underholdning for publikum på Intility arena.

Men helt på tampen av kampen skulle hjemmefansen plutselig få noe å juble for da først Olaug Tvedten, og så Elise Thorsnes, begge sørget for nettkjening.

Vålerenga - Stabæk = 2-0 (0-0)