—Hos advokatene har klientrekrutteringen stått på stedet hvil siden 1800-tallet, mener Erling Løken Andersen, som starter advokatguiden.no.

Han vil rangere Oslos over 5.800 advokater: - Advokater har levd beskyttet alt for lenge

Tidligere advokat Erling Løken Andersen står bak det nye nettstedet advokatguiden.no. — Hvorfor skal ikke en klient kunne sammenlikne advokater på samme måte som man kan sammenlikne utleiere, snekkere og leger?

Publisert

Seriegründer og tidligere advokat Erling Løken Andersen har startet advokatguiden.no, eller TripAdvisor for advokatmarkedet, om du vil.

Her kan du dele erfaringer om Oslos 5.856 advokater - flinke som dårlige.

— Advokater har levd en beskyttet tilværelse altfor lenge. Det undergraver ideen om et fritt marked og er noe jeg ønsker å gjøre noe med, forteller Andersen i en pressemelding.

— Bransje på stedet hvil siden 1800-tallet

Selv mener Andersen det nye nettstedet bidrar til åpenhet og demokratisering av en bransje som er konservativ.

— Hos advokatene har klientrekrutteringen stått på stedet hvil siden 1800-tallet. Klienter rekrutteres gjennom advokatens nettverk og via word-of-mouth, sier IT-gründeren som selv fullførte jusstudiet på halv tid etter å ha fått et skattekrav han ikke var enig i.

Skjermdump fra advokatguiden.no

— På Advokatguiden får advokatene mulighet til å få leads på nye kunder som trenger akkurat det de tilbyr. Det er jo helt utrolig at dette ikke allerede finnes i 2020. Advokatbransjen henger ikke med i tiden, og er kanskje jordas minst moderne og mest konservative bransje – og det kommer fra en tidligere advokat, fortsetter Andersen.

— Dyktige advokater må synes dette er bra

På advokatguiden.no kan besøkende søke blant over 10.000 norske advokater, advokatfullmektiger og rettshjelpere. Og sortere søkeresultatet blant annet på juridisk fagområde, sted, pris, språk og score, heter det i pressemeldingen.

Besøkende kan legge igjen vurderinger av advokater de har benyttet tidligere, slik at andre besøkende får veiledning gjennom autentiske, verifiserte brukeranmeldelser.

Advokater kan rangeres basert på parametere som deres juridiske ferdigheter, tilgjengelighet, kvalitet på arbeidet og kommunikasjon. Det gjør det enklere for brukerne å skaffe seg oversikt over bransjen. Tjenesten omfatter alle advokater som praktiserer i Norge, hvorav altså over 5.800 holder til i hovedstaden.

— På denne måten kan vi synliggjøre både de ekstra flinke og de ekstra dårlige advokatene. Dette bidrar til transparens i bransjen, og det må jo alle dyktige advokater synes er en god ting, mener Erling Løken Andersen.

Powered by Labrador CMS