— Ved en visitasjon blir alle behandlet likt og ingen er mistenkte for straffbare handlinger, sier politiinspektør Tore Soldal.
— Ved en visitasjon blir alle behandlet likt og ingen er mistenkte for straffbare handlinger, sier politiinspektør Tore Soldal.

Politiet trosser kritikk fra Advokatforeningen. Fortsetter knivkontroller i Oslo sentrum

Politiet har de siste ukene gjennomført knivkontroller ulike steder i Oslo sentrum. Advokatforeningen er sterkt kritisk til massevisitasjonene. Lørdag kveld ble folk kontrollert i Strøget ved Storgata og Torggata.

Publisert

r— Politiet har nå gjennomført en knivaksjon i området Strøget, opplyser politiet på Twitter.

Ifølge politiet skal rundt 100 personer ha blitt kontrollert lørdag kveld.

Resultatet av massevisitasjonen i området mellom Torggata og Storgata var ingen knivbeslag. Formålet med massevisiteringen er å hindre folk i å bære våpen.

— Politiet rammer bevegelsesfriheten

Men Advokatforeningen har tidligere uttrykt kraftig kritikk av at politiet stanser folk i sentrum.

Leder av Advokatforeningens forsvarergruppe, Marius Dietrichson.
Leder av Advokatforeningens forsvarergruppe, Marius Dietrichson.

Lederen av foreningens forsvarergruppe mente for to uker siden at oslofolks borgerrettigheter krenkes gjennom at politiet stanser og visiterer alle.

— Det man her gjør, rammer bevegelsesfriheten, sa advokat Marius Dietrichson til Dagbladet.

— Politiet har gjennom politilovens paragraf 7a fått anledning til å gripe inn mot personer hvis de har grunn til å mene det. Den hjemmelen har de strukket for langt når de har trukket nettet over en hel bydel, ved å stoppe alle. Befolkningen finner dette belastende, og spesielt minoriteter, mente Dietrichson.

— Alle blir behandlet likt

Leder for Enhet sentrum i Oslo politidistrikt, politiinspektør Tore Soldal avviste kritikken fra Advokatforeningen.

— Det er viktig å skille mellom våpenvisitasjon og det straffeprosessuelle tvangsmiddelet 'ransaking', der det blant annet er krav om skjellig grunn til mistanke mot den personen vi ransaker. Ved en visitasjon blir alle behandlet likt og ingen er mistenkte for straffbare handlinger, sier Soldal

Powered by Labrador CMS