Adrian, som til daglig serverer gjester i baren sin på Jernbanetorget i sentrum, rørte, blandet og ristet seg til tittelen etter kniving med noen av verdens beste bartendere. Foto: World Class Bartender of the Year

Barsjef på Jernbanetorget vant bartender-VM: — Det føles som starten på et nytt kapittel

Adrian Michalcik er kåret til verdens beste bartender. Til daglig er han barsjef i baren Pier 42 på hotellet Amerikalinjen på Jernbanetorget.

Publisert

Norske Adrián Michalčík vant i konkurranse med 50 bartendere under den internasjonale prestisjekonkurransen Diageo World Class Global Bartender of the Year.

Adrián Michalčík

  • Tidligere profesjonell hockeyspiller.
  • Jobber som barsjef for Pier 42 bar på Amerikalinjen Hotel i sentrum.
  • Hans karrierehøydepunkter hittil inkluderer å sikre seg hat-trick som Norges beste bartender i 2022 og plassering på topp 6 under World Class Bartender of the Year Global Finals i 2016 i Miami.

Adrián, som til daglig serverer gjester i baren sin på Jernbanetorget i sentrum, rørte, blandet og ristet seg til tittelen etter kniving med noen av verdens beste bartendere. Deltakerne blir testet i cocktailferdigheter, kunnskap og kreativitet.

— Stort skritt for meg

— En stor drøm har gått i oppfyllelse. Det at jeg har vunnet verdens største bartenderkonkurranse er ikke til å tro. Det er et lite skritt for menneskeheten, men et veldig stort skritt for meg, sier en fornøyd barsjef i pressemeldingen fra arrangøren.

Adrián er barsjef på Pier 42 som er å finne i førsteetasje på Petter Stordalens Premium-hotell, Amerikalinjen på Jernbanetorget. Som for hele utelivsbransjen i Oslo, har de siste årenes pandemi vært krevende for hotellet og de ulike serveringsstedene der.

Her blir Adrián Michalčík feiret som verdens beste bartender på Diageo World Class Global Bartender of the Year 2022 i Sydney i Australia. Foto: World Class Bartender of the Year
— Det stort å få sjansen til å konkurrere her, i det virkelige liv, mot fantastisk dyktige bartendere, sier Adrián Michalčík.

— Det føles som vi syklet i konstant motbakke i to år. Det har vært tøft for både meg og bransjen vår. Det å få sjansen til å konkurrere her, i det virkelige liv, mot fantastisk dyktige bartendere, føles som starten på et nytt kapittel, sier Adrián.

— En virkelig ener

Marissa Johnston er Global Head of Diageo World Class som arrangerer konkurransen. Hun mener Adrián skilte seg ut.

— Nivået i år har vært skyhøyt. Finalistene har tatt håndverket sitt til et nytt nivå. Adrian skilte seg ut som en virkelig ener. Han er en verdig vinner og jeg ser frem til å jobbe med ham i året som kommer, sier Marissa Johnston i Diageo.

Powered by Labrador CMS