Rapgruppen Gæste Gutter skal spille to konserter på årets by:Larm.

Se hvor de viktigste up-and-coming-artistene fra Oslo spiller på Bylarm denne uka

Fra torsdag til lørdag er det klart for årets Bylarm festival, der litt mindre kjente artister og band vil opptre for å dele musikken sin med folket. Her er en oversikt over noen fremtredende artister fra Oslo som skal opptre på festivalen.

Publisert

Den årlige musikkfestivalen Bylarm sparkes i gang torsdag 15. september. Festivalen skal fremme nye og ukjente band og artister, som vil spille rundt omkring på både de mindre og større scenene i byen.

Flere norske artister som i dag er verdenskjente, startet sin karriere med konserter på Bylarm blant annet Aurora, Nico og Vinz, Sigrid, Lykke Li og Kvelertak.

Annweiler med fire nye utgivelser

Her er en oversikt i festivalens egne ord, over oslobaserte band, artister og DJer som du kanskje enda ikke har hørt om, men som muligens vil ta landet med storm innen noen år.

Den Oslobaserte DJen og produsenten Annweiler har spilt på tvers av lokale klubb-institusjoner i flere år allerede, men ga ikke ut sine første utgivelser før i 2021.

På tampen av fjoråret ble debututgivelsen varmt mottatt. Nå følger han opp med hele fire nye utgivelser i 2022, som dekker spekteret av rå house og techno på den dubbete siden.

DJen og produsenten Annweiler.
  • Hvor og når: Torsdag kl. 23:00 på Kafe Hærverk & lørdag kl. 00:00 på The Villa-SS.

Etter fem år i statene er Ole Kirkeng tilbake i Norge med et knippe uimotståelige folkpop-låter i baggen. Han plasserte seg behørig på det norske musikk-kartet da han debuterte med den kritikerroste EP-en Rocking Chair i 2021 – som nylig vant Spellemannsprisen i kategorien Country.

Historieforteller med mye på hjertet

Etter å ha studert ved anerkjente Berklee College of Music, turnert USA og Europa i grammynominerte Courtney Marie Andrews’ band, og jobbet i New York, har han utviklet seg til en låtskriver og historieforteller med mye på hjertet og en iørefallende meloditeft.

Ole Kirkeng- Million Miles

  • Når og hvor: Torsdag kl. 00:00 på John Dee & lørdag kl. 20:00 på Pokalen.

Makosir er en 20 år gammel fremadstormende artist fra Oslo, som for tiden studerer på musikkskolen LIMPI i Lillehammer. I ung alder sang Makosor i kor, og musikkinteressen har vært der siden.

Han er låtskriver og spiller i tillegg piano og gitar, i et lydbilde som strekker seg mot pop, soul og R&B.

Makosir - Holder igjen

  • Når og hvor: Torsdag kl. 20:00 på Ingensteds & lørdag kl. 20:30 på Krøsset.

Maggie er en artist, låtskriver og produsent fra Furuset, som begynte å studere musikk på LIMPI i 2019. Imidlertid kom lockdown halvveis gjennom semesteret, og hun ble nødt til å jobbe hjemme alene.

Uten noe produsenthjelp å lene seg på for styrke visjonen hennes, lærte hun seg derfor hvordan hun skulle gjøre alt selv. Hennes debut-EP kommer i 2022, etterfulgt av flere utgivelser i form av singler og videoer. Hun har skrevet og produsert EP-en helt selv.

Maggie - Paralyzed

  • Når og hvor: Torsdag kl. 22:00 på John Dee & lørdag kl. 20:00 i Kulturkirken Jakob.

Bak det litt kryptiske navnet Ira Nor skjuler Mari Halse seg. Ira Nor skriver musikk på soverommet sitt i Oslo sammen med barndomsvenn Øyvind Glåmen, men det er likevel langt ifra soveroms-pop hun lager.

Ira Nor eksperimenterer med dagens pop-lydbilde, og av inspirasjonskilder nevnes blant annet artister som Charli XCX, 070 Shake og Emilie Nicolas og sjangeren hyperpop.

Ira Nor - Swim alone in the dark

Når og hvor: Torsdag kl. 20:00 på John Dee & fredag kl. 23:00 på Vulkan Arena.

Oslobaserte Hammok startet opp i 2021 med sin friske vri på hardcore. Under mantraet “alternativt og aggressivt” henter Hammok inspirasjon fra post-punk, indie, post-rock og metal.

Det viktigste er ikke hvordan musikken låter, men hvordan den føles: “Når du har hørt en låt av oss, skal du sitte igjen med noe. En viss følelse. Vi lager ikke bakgrunnsstøy,” sier bandmedlem Tobias Osland.

Hammok - Resume

  • Når og hvor: Torsdag kl. 22:00 på Pokalen & lørdag kl. 19:30 på Revolver.

Estetisk befinner Gæste Gutter seg i starten av 2000-tallet. De sammenligner seg med den legendariske Pokémon-trioen Articuno, Zapdos og Moltres, og refererer til flip-telefoner, rosa ed hardy og blåbær-ballerinakjeks.

De tre rapperne Lars Bond, Moe3 og Hævk rapper og synger av full hals, mens de forteller om interesser og opplevelser sanne som sakprosa.

Gæste Gutter - Sjelden Pokémon

  • Når og hvor: Torsdag kl. 23:00 på Ingensteds & fredag kl. 00:00 på Revolver.

Fixation beskrives som et band som utfordrer sjangere. De kombinerer elementer fra metalcore, alternativ rock og post-metal med elektroniske elementer og dynamiske melodiøse synther.

Gjennom en skarp, samfunnskritisk agenda produserer bandet kritiske låter satt til fengende riff og drivende melodiske synth partier. Deres unike lydbilde og låtskriving har resultert i anerkjennelse fra toneangivende medier som Metal Hammer, Kerrang! Magazine, Kaaoszine og BBC Radio 1.

Fixation - More Alive

  • Når og hvor: Torsdag kl. 23:30 på Vulkan Arena.

Du kan se hele programmet og kjøpe billetter til festivalen på festivalens hjemmesider ved å klikke her.

Powered by Labrador CMS