VårtOslo sendte Adrian Krogsæter, alias Adriankrog, ut på glattisen. Ville triksemesteren beherske det uvante underlaget lurte vi på. Foto: André Kjernsli
VårtOslo sendte Adrian Krogsæter, alias Adriankrog, ut på glattisen. Ville triksemesteren beherske det uvante underlaget lurte vi på. Foto: André Kjernsli

Han var ikke god nok for førstelaget som 13-åring. Nå er han verdensmester i fotballtriksing

Adrian Krogsæter ga opp den tradisjonelle fotballen, tok kunstnernavnet Adrian krog og reiser nå verden rundt for å trikse og leke med fotballen. VårtOslo sendte ham ut på isen for å se om han mestret også det underlaget.

Publisert

Som veldig mange andre smågutter, spilte Adrian Krogsæter (23) fotball, men da han var 13, sendte treneren ham ned på andrelaget.

Skjettens andrelag var ikke hva den unge Adrian hadde sett for seg. Han sluttet med fotball og konsentrerte seg heller helt om fotballtriksing. Inspirert av den brasilianske fotballstjernen Ronaldino, begynte Krogsæter å studere og å etterape Ronaldinos triks fra Nike-reklamene.

Etter et par uker satt de første avanserte triksene. Opprømt vurderte han å ta kunstnernavnet Adriandino.

Adrian Krogsæther er en av verdens beste fotballtriksere. Foto: André Kjernsli
Adrian Krogsæther er en av verdens beste fotballtriksere. Foto: André Kjernsli

En god avgjørelse

— Å slutte med fotball viste seg å være den beste avgjørelsen jeg har tatt, sier han i dag.

Ti år senere har Adrian Krogsæter tatt kunstnernavnet Adrian krog, og under verdensmesterskapet i Tsjekkia i fjor sommer, ble han nummer én.

— Miljøet i Norge er lite i forhold til mange andre land. Det finnes rundt 20 fotballtriksere på høyeste nivå her til lands. Du skal ikke lenger enn til Polen, før du finner et par tusen triksere. Jeg vet ikke om det er en typisk norsk holdning til fotball som gjør at vi har et såpass lite miljø, men vinteren er en utfordring når det må trenes hver dag, sier Krogsæter.

Trente tjue timer i uka

— Hvis det lå snø på bakken, ventet jeg gjerne ved en parkeringsplass. Jeg trikset på steder som bilene nettopp hadde forlatt. Der kunne det ennå være snø og isfritt, forteller Krogsæter, om de første vintrene som fotballtrikser.

Selv legger han ned minst ti timer med balltrening i uka. Tidligere trente han det dobbelte for å lære seg de mest avanserte triksene. Han har også utviklet noen egne triks.

VårtOslo gav ham en ekstra utfordring ved å sende ham ut på helt nypreparert is i hockeyhallen på Jordal. Uten skøyter og kølle, men med glatte turnsko og fotball.

— Vis hva du kan, sa vi, og vi fikk se.

Eget forbund og landslag

— Fotballtrikserne er organisert i eget forbund, Norges fotball free style forbund, og vi samles til NM hver år. Vi har et landslag bestående av sju personer, mest for å inspirere hverandre. Alle vil gjerne vinne konkurransene, men leken med ballen viktigst, sier Krogsæter

Har leken som jobb

— Å underholde med triksing har blitt jobben min. I fjor sommer besøkte jeg fem-seks land med trikseshowet mitt. Når jeg opptrer, trenger det ikke være ved en fotballrelatert event, forteller Krogsæter.

Med kunstnernavnet Adrian krog bruker verdens beste fotballtrikser mange steder i Oslo for å promotere både seg selv og byen. Foto: Krogfreestyle
Med kunstnernavnet Adrian krog bruker verdens beste fotballtrikser mange steder i Oslo for å promotere både seg selv og byen. Foto: Krogfreestyle

Krogsæter bor i bydel Gamle Oslo og er mye rundt i byen på jakt etter gode lokasjoner for triksebilder og videoer. Han finner steder som gjør seg godt på instagramfoto og på Instagram-kontoen hans, krogfreestyle, som har over 60.000 følgere. Der kan du kjenne igjen mange lokaliteter fra Oslo. Hans mål er at bildene skal gi et profesjonelt og estetisk godt inntrykk.

— Jeg leker med en helt vanlig fotball, men det jeg driver med ligner mer på skating enn på å spille fotball. Det jeg driver med skal se kult ut, sier han og smiler.

Powered by Labrador CMS