Hjemmelagets Liridon Kalludra forserer Vålerengas målvakt Adam Larsen Kwarasey under eliteseriekampen mellom Kristiansund og Vålerenga på Kristiansund stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Vålerenga fikk rødt, gult og to mål i buret mot Kristiansund

Vålerenga får en lang busstur hjem etter dagens kamp, men kan trøste seg med at de har gjort det bra i årets første kamp.

Etter en god serieåpning for Vålerenga forrige runde, var mange fornøyde. Journalister og fans snakket om festfotball og kreativitet. Samtidig var Mjøndalen laget de rundspilte, et lag som ikke har vært i Eliteserien på fire år. Og godt mulig var opphausingen noe prematur.

Forhåpningene var likevel store da Oslos røst tok turen til Kristiansund, som på sin side har hatt tre eventyrlige sesonger siden deres første opprykk til Norges øverste divisjon. I fjorårets sesong endte de på en femte plass.

God 1. omgang av Kristiansund

Det var KBK som tok kontroll over kampen. De var gode i press og gjorde det meget vanskelig for Vålerenga fra starten av.

KBKs keeper Sean McDermott og Herolind Shala krasje sammen under eliteseriekampen på Kristiansund stadion i Kristiansund. Christophe Psyché (tv) Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Allerede etter fem minutter kom de til en stor sjanse. Thomas Amang slo inn fra høyre og Sondre Sørli kom skliende inn, men Adam Larsen Kwarasey gikk ut i en håndballaktig sjøstjerne og reddet. Noen få minutter senere mottok Amang ballen ute til høyre, men skøyt i nettveggen for Kristiansund.

På overtid i første omgang satt den fortjent for Kristiansund. Torgeir Gjertsen satte fart ned venstresiden. Inne foran mål fikk innbytter Bendik Bye ballen og satte den sikkert i mål.

Tidlig rødt i 2. omgang

Andre omgang startet på verst tenkelig vis for VIF. Efrain Suarez hadde gult fra før, da han på hodeløst vis kastet seg inn med strake knotter for å ta ballen fra Torgeir Gjertsen. Han ble fortjent utvist, og det så mørkt ut for Vålerenga.

Dommer Dag Vidar Hafsås gir gjestenes Efraín Juárez rødt kort under eliteseriekampen mellom Kristiansund og Vålerenga på Kristiansund stadion.

Resten av omgangen ble preget av KBK. Vålerenga skapte ingenting.

Helt mot slutten punkterte KBK kampen, da Kristoffer Hoven satte ballen i nettaket etter litt tilfeldigheter.

Fortjent seier

KBK tok med seg tre meget velfortjente poeng fra kampen. Vålerenga får en lang busstur hjem, men kan trøste seg med at de har gjort det bra i oppkjøringen til sesongen samt i årets første kamp.

Ronny Deila har ved flere anledninger presisert at Vålerenga varierer for mye i prestasjon, og årets to første kamper kan lett sies å være en bekreftelse på dette.

Neste runde er også i Møre og Romsdal, mot et Molde-lag som slo Stabæk 0-3 i kveld.