Glede og lettelse i VIF etter tre poeng i åpningskampen. Foto: André Kjernsli

Overbevisende Vålerenga-seier i sesongåpningen mot Mjøndalen

En absolutt godkjent oppvisning og en velfortjent seier til Vålerenga ved årets sesongstart. Et stort spørsmålstegn åpenbarte seg ved dagens kamp.

Vålerenga har mistet nøkkelspillere som preget fjorårets sesong. Men de har ikke mistet Bård Finne, Mohammed Abu og Chidera Ejuke.

Hovedstadens røst tok tidlig kontroll over kampen, med høye backer og offensiv, fremoverrettet mentalitet. Lager viser et tydelig ønske om å sette et preg på årets eliteserie.

Vålerenga skapte flere halvsjanser, men det er Mjøndalen som kommer til den første ordentlige sjansen etter et godt slått hjørnespark som treffer panna til evigunge Olivier Occean. Adam Larsen Kwarasey redder noe tilfeldig den gode headingen.

Chidera Ejuke var påskrudd i dag. Foto: André Kjernsli

VIFs nye spiss skårer

Etter et kvarters tid kommer VIF til sin første store sjanse, da ballen havner i føttene på St. Hallvards menns nyervervede spiss, Matthías Vilhjálmsson, på femmmeteren. Skuddet blir blokkert.

Noen minutter senere kommer Vålerenga seg rundt Mjøndalens forsvar, noe som kulminerer i at Samuel Adekugbe finner Vilhjálmsson på seks-sju meters hold. Han triller ballen kontrollert inn i nærmeste hjørne: 1-0.

Matthias Viljamsson hadde all grunn til å smile etter første omgang. Foto: André Kjernsli

Resten av omgangen er preget av et ganske overveldende Vålerenga-press. Flere kombinasjoner fører til gode sjanser, i all hovedsak anført av Finne og Ejuke. Finnes skuddfot fører blant annet til et stolpetreff fra omtrent 20 meter.

Klanen er på plass i år også. Foto: André Kjernsli

Lekkert frispark fra Finne

I andre omgang har VIF fullstendig kontroll, og 2-0 kommer etter et lekkert slått frispark fra Bård Finne, som treffer Wilhjalmssons treffsikre fot. Ballen går via tverrliggeren og inn.

Julian Faye Lund strekker seg, men kan ikke hindre at VIF dobler ledelsen. Foto: André Kjernsli

Alt i alt er seieren meget fortjent. Vålerenga varter opp med flere gode kombinasjoner, og Mjøndalen skaper svært lite. Nyervervede Herolind Shala står frem som det store spørsmålstegnet og var totalt usynlig. Rent bortsett fra det, er Vålerengas forestilling i dag absolutt godkjent.

8055 tilskuere var til stede på kampen. Vålerenga spiller neste kamp mot Kristiansund 7. april.

Seriestart: VIF-Mjøndalen