Ulrich Østigård Ness (til v.) og Marcus Melchior bidro begge til at Sotra måtte reise hjem med null mål. og null poeng
Ulrich Østigård Ness (til v.) og Marcus Melchior bidro begge til at Sotra måtte reise hjem med null mål. og null poeng

Skeid inntok tabelltoppen. Klasseforskjell da torshovlaget slo Sotra 3-0

At Skeid tapte 0-1 for Sotra borte var en stygg strek i regningen, men også bevis på at i denne avdelingen i PostNord-ligaen kan alle slå alle. Men i lørdagens oppgjør ble det en solid revansje for Skeid.

Publisert

Sotra og trener Renate Blindheim møtte opp på Skeids hjemmebane Nordre Åsen med den samme skumle planen. Allerede fra avspark la laget seg usedvanlig lavt. Lå kompakt og tok ingen sjanser i eget forsvar.

Det førte til et uvanlig kampbilde. Ballen var i løpet av nesten hele første omgang ikke lenger unna Sotra-keeper Sebastian Heggland enn 30 meter.

Buduson jublet mest

Skeid slet med å komme til klare målsjanser, selv om ballinnehavet var større enn stort. Etter 36 minutter kom Jacob Napoleon Romsaas seg fri, fikk lagt til Abel Stensrud som tverrvendte og satt ballen i mål. Det er slike mål ekte goalgettere skårer.

Skeids toppskårer så langt i sesongen, Johnny Buduson er skadet, og han var kanskje den som jublet mest på tribunen over skåringen fra Stensrud.

Andre omgang fortsatte med Skeidovertak. Men etter som tiden gikk kom laget til flere større sjanser. 2-0 kom etter et godt innlegg fra venstre av David Hickson.

Innlegget møtte Matarr Kah ved bakerste stolpe, og satte ballen lett i mål. Etter et lengre skadeopphold i sommer har Kah ikke alltid avslutningene sitti helt for Kah.

Skeid håper nå at årets første Kah-mål, er ett i en serie av mange.

Stensrud - en ekte goalgetter

Fire minutter senere, i det 71 minutt, skårer Stensrud sitt andre for dagen. En kjapp bevegelse for å komme fri, og et rapt skudd var medisinen for at unggutten lagde sitt åttende seriemål for A-laget denne sesongen.

Abel William Stensrud dunker inn mål etter mål for Skeid. Nå er han oppe i åtte seriemål denne sesongen
Abel William Stensrud dunker inn mål etter mål for Skeid. Nå er han oppe i åtte seriemål denne sesongen

3-0 blir også sluttresutatet. Skeids trener Holme så seg råd til å bytte ut både kaptein Fredrik Berglie og midtbanesjef Simen Hestnes i sluttminuttene.

Ulrich Østigård Ness kom inn på stillingen 2-0, og med friske bein var han med på å sette fart i forestillingen. Han kom fra Eidsvoll Turn tidligere i sommer, etter å ha spilt flere sesonger på Strømmen i OBOS-ligaen.

Vanskelig lag å skåre på

— Jeg kommer fra Oslo, og kjenner godt til Skeid fra aldersbestemte klasser. Jeg har dessuten spilt med et par av spillerne her tidligere, fortalte han etter kampen.

— Jeg kan brukes på mange plasser, men ser på meg selv som en spiller som kan bidra mest offensivt, sa Ness etter sitt gode innhopp.

Marcus Melchior spilte hele kampen, og han gjør seg mer og mer bemerket fra sin offensive midtbaneposisjon.

— Tidligere har jeg slitt med mye skader, men nå gå det bedre og bedre. Jeg føler også at relasjonene innen laget sitter godt nå, sa han. Melchior mente at stillingskrigen i første omgang først og fremst skyltes Sotras defensive tilnærming til kampen.

Flyr drone og filmer kampene

— De ligger lavt, og vi får lite rom. Sotra spilte gjennom sin keeper, og slo sjelden langt. Gjorde de det, vant våre forsvarspillere ballen med en gang, sa trener Gard Holme etter 90 minutter i halvsurt høstvær på Nordre Åsen.

— Etter hvert åpnet det seg mer, og jeg er vel sånn passe fornøyd med kampen sett under ett, sa Skeid-treneren etter kampen.

Kristian Kleppe styrer Skeid nyeste hjelpemiddel i kampen om opprykk, en drone
Kristian Kleppe styrer Skeid nyeste hjelpemiddel i kampen om opprykk, en drone

I år har Skeid trukket fram et hemmelig våpen i kampanalysene. Kampene blir filmet fra drone, og det er trønderen Kristian Kleppe som er dronefører.

— Vi forhørte oss med Rosenborg, som også filmer fra drone, før vi startet opp. Kvaliteten på bildene er veldig god, og vi går igjennom filmen etter hver kamp, sier Kleppe.

Tøff bortekamp venter

— Dette er noe vi bare gjør på hjemmebane. Det er strenge sikkerhetskrav. Av andre lag som gjør dette, utenom Skeid og Rosenborg, er jeg bare sikker på at landslaget bruker drone, sier Skeids dronepilot.

Med like mange kamper som de argeste motstanderne leder Skeid nå PostNord-ligaen avd. 2. med to poeng mot Egersud, som spiller mot Levanger på søndag.

Neste uke kommer en meget tøff bortekamp for Skeid, mot opprykksrival Arendal.

Dommer Kristian Kristiansen fra Bakkeby IK klarte seg fint, i en lettdømt kamp.

Skeids lag: Lars Martin Kvarekvål – Mats Andersen, Fredrik Berglie (K), Hayder Altai — Mararr Kah, Simen Hestnes, David Hickson, Øystein Vestvatn, Marcus Melchior – Abel Stensrud, Jacob Napoleon Romsaas.

Innbyttere: Felix Anthonessen, Gabriel Andersen, Ulrich Østigård Ness, Shadi Ali og Tomas Boye Borgersen.

Powered by Labrador CMS