Byrådets nestleder (til h.) Einar Wilhelmsen (MDG) nekter å svare på Høyres spørsmål om Fornebubanen. På ordførerplass Abdullah Alsabeegh (Ap) som avbrøt oppfølgingsspørsmålet fra Silje Lutro (H).
Byrådets nestleder (til h.) Einar Wilhelmsen (MDG) nekter å svare på Høyres spørsmål om Fornebubanen. På ordførerplass Abdullah Alsabeegh (Ap) som avbrøt oppfølgingsspørsmålet fra Silje Lutro (H).

Her nekter byrådets nestleder Einar Wilhelmsen (MDG) å svare på Høyres spørsmål om Fornebubanen

Et enkelt spørsmål fra Høyre, om Fornebubanen og uenighet mellom Oslo og Viken, skapte krøll i bystyrets spørretime. Det endte med at fungerende ordfører Abdullah Alsabeehg (Ap) nektet Høyre å stille spørsmål.

Publisert

Mens byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er på tjenestereise vikarierer finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) som byrådets leder.

Men det var ikke bare byrådslederen fra Ap som er borte. Også ordfører Marianne Borgen (SV) var i annet oppdrag under bystyrets spørretime.

— Uenighet mellom partiene i Oslo og Viken?

Dermed ble varaordfører Abdullah Allasbeehg fungerende ordfører og møteleder.

I et hardkjør mot byrådsleder Raymond Johansens krav til Viken og grunneiere for å få fullført Fornebubanen, ville Høyres bystyrerepresentant Silje Lutro ha svar på et enkelt spørsmål.

— Ett av disse kravene fra Arbeiderpartiet, som er absolutte, er at utbyggere må bidra mer og at grunneierbidraget må opp, sa Lutro.

— Jeg lurer derfor på, etter byrådets erfaring, om det er noen som helst politisk uenighet om dette mellom partiene i Oslo og Viken? Og om ikke dette er nedfelt i avtalen mellom Oslo og Viken fra tidligere, sa Høyre-politikeren i spørretimen.

Men i stedet for å få et svar fra den ansvarlige byråden, miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG), reiste finansbyråd og byrådets nestleder Einar Wilhelmsen seg opp.

Alsabeehg nektet Høyre å stille spørsmålet

— Jeg tror at jeg må svare på vegne av byrådet at spørsmål knyttet til Arbeiderpartiets krav må stilles til Arbeiderpartiets bystyregruppe, og ikke til byrådet, sa Wilhelmsen.

Lutro forsøkte da først å presisere hva hun mente før hun ble avbrutt av fungerende ordfører.

— Spørsmålet er om byrådet kjenner til om det er noen politisk uenighet. Det er vel mildt sagt relevant om byrådet kjenner til det når de skal forhandle…

— Byrådet velger selv om de vil svare. Så nå er det Frps Camilla Wilhelmsen som har ordet, sa Abdullah Alsabeegh.

Dermed fikk aldri bystyret eller de som følger bystyrets sendinger på Oslo kommune-tv svar på Høyre-representant Silje Lutros spørsmål. Eller oppfølgingsspørsmål.

Powered by Labrador CMS