Jon Reidar Øyan (Ap) kan bli Oslos neste varaordfører. 40-åringen er i dag helse- og sosialpolitisk talsperson for Ap i bystyret, men har lang erfaring også fra rikspolitikken.

Flertall i Oslo Ap-valgkomité ønsker Jon Reidar Øyan som ny varaordfører etter Kamzy Gunaratnam

Flertallet i valgkomiteen i Oslo Arbeiderparti vil ha Jon Reidar Øyan som ny varaordfører, mens et mindretall vil ha Abdullah Alsabeehg. Det går frem av innstillingen komitéen offentliggjorde søndag.

Publisert

Det er et flertall på tre som ønsker Jon Reidar Øyan, men to av komiteens medlemmer vil ha Abdullah Alsabeehg.

Øyan (40) er i dag helse- og sosialpolitisk talsperson for partiets bystyregruppe og leder Homonettverket i Ap, mens Alsabeehg har sittet ti år i bystyret og innehatt flere ulike verv.

I tillegg til disse to kandidatene har også Line Oma stilt som kandidat. Hun er tidligere leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, og er inne i sin første bystyreperiode.

Kan gå mot kampvotering på gruppemøte

Mandag skal bystyregruppa stemme over forslaget fra valgkomiteen, og i et møte onsdag skal bystyret endelig godkjenne den nye varaordføreren.

Tre kandidater har stilt til vervet som nå er ledig etter at Kamzy Gunaratnam fikk plass på Stortinget etter valget. Hvis de to andre kandidatene opprettholder sitt kandidatur, kan det bli kampvotering mellom kandidatene på møtet mandag.

Line Oma, Abdullah Alsabehg eller Jon Reidar Øyen? En av dem må velges som varaordfører av Arbeiderpartiets bystyregruppe mandag.

Overfor VårtOslo har både Line Oma og Abdullah Alsabeehg gjentatte ganger bekreftet sitt kandidatur.

Fem menn i de fem meste fremskutte vervene?

Lørdag ble det klart at Andreas Halse blir leder av bystyregruppa til Ap. Formelt sett er dette også et verv bystyregruppa skal stemme over, men slik VårtOslo forstår er det ingen reelle utfordrere til Halse, og det er en enstemmig valgkomité som innstiller ham til gruppeledervervet.

Dermed er fire av fire fremskutte verv for Oslo Ap per nå besatt av fire menn, der ingen heller har minoritetsbakgrunn:

  • byrådsleder er Raymond Johansen
  • fylkesleder er Frode Jacobsen
  • gruppeleder blir Andreas Halse
  • fylkespartisekretær er Øyvind Slåke

Dersom Abdullah Alsabeehg eller Jon Reidar Øyan velges som varaordfører vil det være fem menn som bekler partiets fem mest fremskutte posisjoner i Oslo-politikken.

Det er partisekretær i Oslo Ap, Øyvind Slåke, som leder valgkomiteen

Powered by Labrador CMS