Det var lørdag at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil der blant andre Sian-leder Lars Thorsen satt.

Nok en kvinne siktet etter Sian-påkjørsel – politiet ser alvorlig på saken

Begge kvinnene som var i bilen som kjørte på Sian-lederen på E6 fredag, er nå siktet. Politiet ser alvorlig på saken og sier siktelsen kan bli utvidet.

Publisert

Det var lørdag at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil der blant andre Sian-leder Lars Thorsen satt. En video av hendelsen viser at bilen kjører inn i Sian-bilen flere ganger etter at en koran ble brent i et veikryss.

De to kvinnene var til stede der og fulgte etter Sian-bilen. Kvinnene er siktet for grov kroppsskade.

Siktelse kan bli utvidet

— Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen, men det er for tidlig å si noe om på nåværende tidspunkt. Etterforskningen er i innledende fase, sier politiadvokat Aase Schartum-Hansen til VG.

Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, sier at politiet ser alvorlig på saken. Politiet ser ikke en sammenheng mellom påkjørselen og masseskytingen i Oslo forrige helg.

Det var fem personer i Sian-bilen som havnet på taket. Fire av dem ble kjørt til legevakta og én ble kjørt til sykehus. Ingen ble alvorlig skadd.

— Angrep på ytringsfriheten

Advokat John Christian Elden, som er bistandsadvokat for de fem Sian-medlemmene, kaller det et angrep på ytringsfriheten.

— Mine klienter har det bra. De har kommet fra angrepet trygt og greit, men er forundret over at et slikt angrep på ytringsfriheten kan finne sted i Norge, samtidig som de er glad for at PST og politiet alltid beskytter dem, sier Elden til Dagbladet.

Bilen Sian-medlemmene kjørte og som rullet rundt, er av typen Mercedes Geländewagen. Hyppig brukt av det norske forsvaret. Her er bilen rettet opp igjen av brannvesen og politi i nordgående løp på E6 rett sør for Skulleruddumpa.

— Politiet ser på dette som en alvorlig hendelse og vurderer eventuelle tiltak når det gjelder sikkerheten til personene involvert i hendelsen, skrev Oslo politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

Amper stemning

Kort tid før påkjørselen ble en koran påtent i et veikryss på Mortensrud i Oslo. En video viser at flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og hans følge kjører videre.

Det var to kvinner i bilen som kjørte inn i Sian-lederen. Begge var til stede da koranen ble brent. Den ene kvinnen tok med seg den utbrente boka inn i bilen før de kjørte etter Sian-lederen.

Bilen kjører flere ganger inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6.

Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien.

Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket.

Powered by Labrador CMS